• Arbowetgeving: van noodzakelijk kwaad naar iets positiefs voor jouw organisatie!

  Binnen de Arbowet zijn verplichtingen opgenomen voor werkgevers om de gezondheid, veiligheid en het welzijn van werknemers te waarborgen en te bevorderen. Disc kan jou helpen om arbeidsveiligheid integraal en efficiënt te ontwikkelen, implementeren en te controleren! In deze blog lees je welke voordelen het naleven van de Arbowetgeving jouw organisatie nog meer te bieden heeft!  

  Wanneer de veiligheidsmaatregelen binnen jouw bedrijf optimaal zijn, zullen er minder arbeidsongevallen voorkomen, wat weer leidt tot minder verzuim. Na een arbeidsongeval verzuimt de helft van de werknemers minimaal één dag. En een verzuimdag kost gemiddeld 250 euro…   

  Commercieel profijt 

  Wist je dat, wanneer je als bedrijf geen Risico Inventarisatie & Evaluatie (RI&E) hebt en je een controle van de Inspectie SZW krijgt, je een boete kan verwachten van 4.500 euro? Door het voorkomen van arbeidsongevallen kan je om deze reden dus al veel geld besparen.  

  Meer weten over hoe je met een ge(s)laagde aanpak een RI&E inricht? Lees dan onze whitepaper!  

  Procesmatig gewin 

  Een goed veiligheidsbeleid zorgt – naast het verminderen van arbeidsongevallen – ook voor het versnellen van het werkproces. Waarom? Wanneer een werknemer zich veilig en comfortabel voelt zal hij of zij beter presteren. De motivatie van werknemers verhoogt namelijk onder goede arbeidsomstandigheden. En door deze hogere motivatie versnelt het (productie)proces weer.   

  Populaire werkgever & blije medewerkers 

  Het zorgen voor een veilige werkomgeving, het met regelmaat onderhouden van machines en apparatuur én het regelen van een goede werkuitrusting laat een werknemer met een goed gevoel naar het werk gaan. Werknemers merken dat veiligheid hoog op de agenda staat, waardoor een goede veiligheidscultuur ontstaat en je een populaire werkgever wordt.  

  Behoefte aan verdiepingsmateriaal om de veiligheidscultuur te optimaliseren? Neem hier eens een kijkje. 

  Waarom kiezen voor Disc?  

  Het naleven van de Arbowet biedt dus meer voordelen – naast minder arbeidsongevallen – waar je misschien in eerste instantie niet aan had gedacht. Disc kan jouw organisatie een handje helpen met de volgende zaken: 

  1. Verantwoordelijk ondernemen… Zonder ongelukken. 
  1. Het creëren van optimaal veiligheidsgedrag… Op een acceptabele & realistische manier. 
  1. Continuïteit van projecten… Door Arborisico’s in kaart te brengen. 
  1. Compliance op het gebied van… Arbowetgeving & best practices. 

  Samen met een gedreven groep veiligheidskundigen gaan wij elke uitdaging aan, uitgaande van jouw behoeften en financiële kaders. Een goed resultaat garanderen we door middel van onze verschillende veiligheidscertificaten. Wist je dat Disc voor de Gold Safety Award een percentage van 88,94 procent heeft behaald?  

  En wil je eens verder in gesprek over één van deze onderwerpen? Laat het ons weten!  

   Neem vrijblijvend contact met ons op