• Ben jij veiligheidskundige? Dan maakt Disc van jou een allround specialist!  

  Disc bestaat uit een hecht team van meer dan 70 adviseurs, instructeurs en specialisten op het gebied van Arbo-ondersteuning, integrale veiligheid & brandveiligheid. Eén van hen is onze Hoger Veiligheidskundige Arie Kortlever. Hij vertelt in deze blog wat hij tijdens zijn carrière bij Disc heeft meegemaakt en waarom het zo’n fijne werkgever is. 

  Arie Kortlever begon tijdens een re-integratietraject zijn opleiding tot Middelbaar Veiligheidskundige als stagiair bij Disc. Hij kreeg bij die stage de garantie op een vast contract als hij zijn diploma zou halen. Dat is inmiddels twintig jaar geleden. Het feit dat Disc hem al snel aan klanten koppelde tijdens de stage, heeft hem geholpen om het vak écht onder de knie te krijgen. En inmiddels is hij een echte rot in het vak! 

  Ontwikkelingsmogelijkheden bij Disc als veiligheidskundige 

  Arie begon na zijn studie als Middelbaar Veiligheidskundige. Hij is in de loop der tijd opgeklommen tot Hoger Veiligheidskundige door de opleiding daartoe te volgen en af te ronden. “Ik wil mezelf blijven ontwikkelen, dus heb ik samen met Disc de mogelijkheden op een rijtje gezet. Uiteindelijk ben ik de opleiding tot Hoger Veiligheidskundige gaan volgen die Disc ook voor mij heeft gefinancierd. De enige voorwaarde die daaraan vastzat, was dat ik na het behalen van het diploma nog vijf jaar bij Disc werkzaam bleef. Dat bleek geen moeite te zijn, want inmiddels heb ik die tijd al ruim overschreden!” 

   

  Wat is het verschil tussen werken als MVK’er en HVK’er? 

  Het grootste verschil tussen het werk als MVK’er en HVK’er is volgens Arie dat je als Hogere Veiligheidskundige veel beleidsmatiger bezig bent dan in de rol van Middelbaar Veiligheidskundige, die vooral praktijkgerichte taken uitvoert. “Bij de meeste projecten merk ik echter dat ik de vaardigheden van beide functies goed kan gebruiken.”  

   

  Mensen staan voor een Veiligheidskundige centraal 

  Arie moet in zijn functie vaak met medewerkers optrekken en vindt dat ook het leukst aan zijn baan. “Alles valt of staat met de mensen op de werkvloer. Daar heb je als Veiligheidskundige dan ook veelvuldig contact mee. Je moet mensen enthousiasmeren om mee te werken. De ene persoon doet dat makkelijker dan de andere, dat hangt echt van de persoonlijkheid af. Ik denk dat je als Veiligheidskundige écht een mensen-mens moet zijn. Je moet goed het gesprek aan kunnen gaan, op een inhoudelijk maar toch ook begrijpelijk niveau. Duidelijk zijn is key: dit mag wel en dit mag niet. Als je dat niet doet, dan kunnen de consequenties groot zijn.” 

   

  Het geheim van een goede Veiligheidskundige? 

  Eén moment bij Disc dat Arie het meest is bijgebleven, is een opmerking die een brandwacht tijdens een project maakte: “Arie, op het moment dat jij op het project verschijnt, dan verandert er heel veel. Dan zie je iedereen opeens grijpen naar hun helm en bril, terwijl ze naar ons niet altijd luisteren.”  

  Arie vervolgt: “De brandwacht vroeg me hoe ik dat voor elkaar kreeg. Mijn tip was dat je als Veiligheidskundige altijd moet zeggen waar het op staat.” Dat laatste moet volgens Arie wel gebeuren met respect. “Je moet jezelf nooit boven anderen plaatsen en iedereen als gelijke behandelen. Op die manier krijg je ook het respect en de energie terug.” 

   

  Een vaste baan bij Disc biedt zekerheid 

  Arie is heel tevreden over de werkwijze van zijn werkgever. “Disc is altijd eerlijk geweest tegen mij wat betreft verwachtingen, komt alle afspraken na en is erg betrouwbaar. Ik heb ook altijd alle kansen gehad voor mijn ontwikkeling.”  

  Arie is door de jaren heen al voor verschillende projecten vanuit andere organisaties benaderd, maar nooit had hij het gevoel dat hij het daar beter zou hebben dan bij Disc. “Het gras is nooit groener geweest aan de overkant. Als je jezelf kan bewijzen en gemotiveerd bent, dan investeert Disc echt in je en dat wil je dan teruggeven. Een vaste baan bij Disc prefereer ik ook boven het werken als zzp’er. Ik vind vastigheid en zekerheid fijn. Als zelfstandige zou ik continu stress hebben over de toekomst op korte termijn. Dat heb ik nu niet.” 

   

  Wil jij werken als veiligheidskundige? Bekijk de vacatures van Disc 

  Als het aan hemzelf ligt, is Arie nog niet uitgeleerd bij Disc. “Er is hier en daar altijd wel een cursus te volgen om meer te weten te komen over bepaalde facetten die bij het vakgebied komen kijken. Dat maakt het werk alleen maar leuk!” 

   Heb jij ambities binnen de veiligheidskunde? Wil jij een vaste baan met zekerheid waarin je ruimte krijgt voor ontwikkeling? Wil je terechtkomen in een team vol specialisten, van wie je veel kunt leren? En vind je het leuk om te werken binnen verschillende projecten? Dan is Disc misschien wel de ideale werkgever voor jou! Kijk snel op onze vacaturepagina en wie weet spreken we je binnenkort.  

   Neem vrijblijvend contact met ons op