• Disc en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

  Wat je misschien nog niet wist… 

  Al zeker vijftien jaar houdt Disc zich bezig met Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Dit ligt natuurlijk in de aard van onze dienstverlening, die moreel is en draait om zorg en gezondheid. Maar waar blijkt het nog meer uit? Elk jaar sponsort Disc verschillende lokale maatschappelijke doelen. En wist je dat Michel Boutestein (directeur en eigenaar van Disc) onbezoldigd lid is van de werkveldadviesraad (WAR) van de Avans Hogeschool? In deze blog praten wij je graag bij.  

  “Wanneer je als bedrijf een bepaalde vorm van preventie en veiligheid aanbiedt en je hier best succesvol in bent, is het mijns inziens wezenlijk om ook iets terug te geven aan de maatschappij,” aldus Michel. De directeur van Disc legt uit dat hij – naast het geven van donaties – het minstens zo belangrijk vindt om support te laten blijken door de investering van tijd, aandacht, opvoeding en kennisdeling 

  Met alle collega’s kiezen we elk jaar specifieke doelen uit 

  “Ieder jaar mogen de werknemers van Disc doelen aandragen, waar ik één voorwaarde aan hang: het mogen geen grote collectieve doelen zijn. Wat dan wel? Bijvoorbeeld kleine sportclubs. Maar ook carnavalsverenigingen die bijdragen aan sociale cohesie sponsoren we eigenlijk wel ieder jaar,” vertelt Michel enthousiast.  

  Sponsoring van kleine lokale maatschappelijke doelen voor jong en oud dus. Andere goede doelen die door Disc worden gesteund zijn Speelstad Brielle, voor kinderen die niet op vakantie kunnen én daarnaast een initiatief dat dagjes weg met ouderen organiseert.  

  Een doel in het bijzonder: The Grande Finale 

  Er is één specifiek doel welke Michel aan het hart gaat en dat is The Grande Finale. “In dit Jubileumprogramma van de Stichting Nederland-Amerika wordt met onze WO-II bevrijders 75 jaar vrijheid herdacht en gevierd.” Uit dankbaarheid voor hun heldenrol in de bevrijding van ons land krijgen zij op 11 september 2021 een warm onthaal. 

  “Er zijn natuurlijk nog maar enkele honderden Tweede Wereldoorlog veteranen in leven en enkele tientallen daarvan zijn nog in staat om een reis naar Nederland te maken. In Oosterbeek, Groesbeek en Margraten brengen zij een eerbetoon aan hun, in ons land gesneuvelde, strijdmakkers. Ik vind het heel eervol om hier een bijdrage aan te kunnen leveren,” aldus Michel.  

  Werkveldadviesraad (WAR) van de Avans Hogeschool 

  Een goede start in het leven wordt mede bepaald door goed onderwijs, en om ook hier een bijdrage aan te kunnen leveren ben ik al zo’n 10 jaar onbezoldigd lid van de werkveldadviesraad (WAR) van de Avans Hogescholen.” Michel is lid van de WAR bij de Hogescholen van ‘s-Hertogenbosch en Breda, studierichting: Integrale Veiligheidskunde, wat zowat naadloos aansluit op de dienstverlening van Disc. 

  Studenten worden opgeleid om ‘overall’ risico’s te kunnen inventariseren. De WAR adviseert de curriculum ontwikkelaars om zo een brug te kunnen slaan tussen de schoolbanken en de realiteit in het werkveld. “Studenten krijgen een goede start in het bedrijfsleven, komen beslagen ten ijs én de samenleving wordt weer een stuk veiliger door de inzet van capabele mensen,” sluit Michel af.  

  Handen bij een slaan

   Neem vrijblijvend contact met ons op