• Disc in beeld Betuweroute

  Project: Betuweroute

  Disc is vanaf 1999 betrokken geweest bij de realisatie van de Betuweroute, de goederen spoorlijn tussen het Rotterdamse havengebied en de Duitse grens.
  De aanleg van een spoorlijn kan je grofweg in 4 stukken opdelen:

  1. De onderbouw. Dit is het aanleggen van de ondergrond en het spoor waar de trein over rijdt.
  2. De bovenbouw. Dit is de aanleg van het elektrische systeem waar de trein op rijdt. Denk hierbij o.a. aan de bovenleidingen.
  3. De technische beveiligingsinstallatie. Denk hierbij aan seinen en overwegen.
  4. De kunstwerken. Dit zijn constructies die nodig zijn om obstakels te kunnen passeren. Bijvoorbeeld bruggen, tunnels en fly-overs.

  Disc is betrokken geweest bij alle bovengenoemde aspecten, door middel van de inzet van veiligheidskundigen, spoorwegveiligheid deskundigen en brandweer professionals. In een treintunnel zit een zgn. tunneltechnische installatie. Deze bestaat uit:

  • Drukventilatoren.
  • Sprinkler installatie.
  • Communicatiesysteem.

  Tijdens de testfase van de Betuweroute heeft Disc van Prorail de opdracht gekregen om de tunneltechnische installatie van alle Betuweroute tunnels te onderwerpen aan een praktijktest.

  Na een intensieve voorbereiding, ziet u in het filmpje hoe een team van Disc de uiteindelijke proef uitvoert. De drukventilatoren komen bij, de sprinkler slaat aan en uiteindelijk is in zeer korte tijd het vuur uit!
  Alle tunnel testen zijn zeer succesvol verlopen en Disc is trots dat zij een bijdrage heeft mogen leveren aan de veiligheid van het transport over het spoor in Nederland.

   Neem vrijblijvend contact met ons op