• ERT

  ERT maakt het verschil bij calamiteiten

  Als eigenaar van een bedrijf met werknemers heeft u volgens de Arbowet een zorgplicht voor uw personeel als het gaat om de veiligheid van uw bedrijf, de locatie en uw medewerkers. Dat houdt ook in dat u voor werknemers die op grote hoogtes, op moeilijk bereikbare plekken of in besloten ruimten aan het werk zijn effectieve redding en/of evacuatie kunt garanderen als zich een calamiteit voordoet.

  Om dit alles in goede banen te leiden, is een verplichte risico inventarisatie & evaluatie (RI&E) noodzakelijk. De eerste vijf minuten maken in een noodsituatie vaak het verschil tussen leven en dood. Bij Dutch Industrial Safety Consultants (DISC) kunt u een ervaren ERT (Emergency Respons Team) huren.

  Maar u kunt bij ons ook terecht voor advies over het belang van het kunnen inschakelen van een ERT. Onderstaand leest u er meer over.

  Team met opzichters

  Heeft u vragen of advies nodig?

  Disc is uw partner voor advisering en detachering op het gebied van Arbo-ondersteuning, integrale veiligheid & brandveiligheid. Alle preventie- en zorgspecialismen samen onder één dak.

  Neem contact op met Disc en wij komen naar u toe!

  Waarom een ERT?

  In noodsituaties is het van levensbelang dat men adequaat reageert. Een verplichte risico inventarisatie & evaluatie (RI&E) vormt daarbij altijd de leidraad. Een RI&E maakt u niet eenmalig, maar maakt u bij elke grote verandering in uw bedrijf. Als marktleider op het gebied van arbo en veiligheid kan DISC u uitstekend helpen met het maken van een RI&E. Wat wordt dan geïnventariseerd?

  • Reddingsplan: biedt structuur bij de aanpak van een noodsituatie. Het is een draaiboek met een overzicht van wat er moet gebeuren, wat de risicoscenario’s zijn, hoe de situatie wordt aangepakt, wie dat doet, enzovoorts.
  • Mensen: helaas worden dappere ‘redders’ zelf vaak slachtoffer. Een goed opgeleid, getraind en stressbestendig ERT is daarom van levensbelang.
  • Materialen: de aanwezigheid van de juiste materialen op de locatie is zeer essentieel. Dat zijn bijvoorbeeld persoonlijke beschermingsmiddelen, hijs- en hefmiddelen, communicatiemiddelen, EHBO-materialen, en noem maar op
  Bellende man met silo

  Met een gericht adviestraject helpen onze consultants uw bedrijf verder door bijvoorbeeld het uitvoeren van een veiligheidsinspectie of het verzorgen van een vakopleiding door onze docenten, zoals een BHV-cursus voor uw medewerkers.

  De inzet van een ERT van DISC

  U kunt in uw eigen bedrijf maatregelen nemen om bovenstaande te borgen. Reageren op een calamiteit is namelijk mensenwerk. Veel bedrijven doen dit in samenwerking met bijvoorbeeld de bedrijfsbrandweer, brandwacht of met de BHV’ers in de organisatie. Maar vaak is dat te kostbaar of te tijdsintensief. DISC kan u hierin ontzorgen met de inzet van een professioneel rescue team. Meer weten? Neem dan snel contact met ons op voor het maken van een afspraak. Hierbij inventariseren wij uw vraag en/of problemen. In zowel theorie als op locatie brengen we u een degelijk en vrijblijvend advies uit. Deze inventarisatie doen wij geheel gratis.

  Meer weten over een ERT huren?

  Wilt u meer weten en een kosteloos advies over het inschakelen van een ERT van DISC? Of wilt u direct een ERT huren? Neem dan contact met ons op en wij maken een geheel vrijblijvende offerte voor u. U bereikt ons via 078 – 622 05 00 en mail@disc.eu. Of maak gebruik van het contactformulier op de website.

   Neem vrijblijvend contact met ons op