• Gold Safety Award

  Misschien heb je wel eens gehoord van de Gold Safety Award? Dat is een certificaat welke de mate van jouw veiligheidsbeleid keurt. Wij kunnen met trots meedelen dat we dit jaar de onderscheiding hebben mogen ontvangen met een percentage van maar liefst 88,94 procent. Waarom het nuttig is om deze award te behalen? En hoe jij dit doet? Dat lees je in deze blog.  

  De Gold Safety Award is een certificaat dat wordt toegekend door het Safety Assessment-program van ConstructSecure, Inc. Deze organisatie werkt samen met een aantal van de grootste bedrijven over de hele wereld en stelt bij elk bedrijf veiligheid centraal.  

  Maak je bedrijf veilig én aantrekkelijk 

  Het Safety Assessment-program biedt een grondige, objectieve en consistente evaluatie van de bedrijfsprestaties. Hiermee kunnen klanten risico’s sneller identificeren en beheren. De resultaten van dit programma geven een goede indicatie van hoe een leverancier of aannemer veiligheid waardeert.  

  Daarnaast geeft het programma een erg betrouwbare voorspelling van toekomstige veiligheidsprestaties van een bedrijf. Als je een Gold Safety Award behaalt, is dat ook erg aantrekkelijk voor toekomstige klanten en medewerkers. 

  Behaal een veiligheidscertificaat  

  Om in aanmerking te komen voor een Gold Safety Award wordt er naar verschillende punten gekeken. Het gaat dan om de veiligheidsprestaties in het verleden en het huidige veiligheidsbeheersysteem om zo tot een bepaalde score te komen. De volgende drie punten staan in deze beoordeling centraal.  

  1. Insurance/Injury/Illness – Het is belangrijk om een goede verzekering, weinig ongevallen en weinig verzuim te hebben. 
  1. Safety Program Elements – Er moeten richtlijnen zijn die procedures en checklists bevatten welke de werkomgeving veiliger maken om zo ongelukken te voorkomen. Werknemers moeten deze procedures kennen en naleven. 
  1. Safety Management Systems – Er moet een goed veiligheidsbeheersysteem zijn dat ontworpen is om veiligheidsrisico’s op de werkplek te beheren met als doel het voorkomen van bedrijfsongevallen.  

  ConstructSecure, Inc. zet deze gegevens af tegen de grootte van de organisatie en het type werk dat wordt uitgevoerd. Aan de hand van deze punten wordt er bepaald hoeveel punten een bedrijf behaalt. Bij een score met een percentage vanaf 85% behaal je de Gold Safety Award! 

  Disc helpt jou in een wereld vol risico’s…  

  Door gebruik te maken van de veiligheidskundigen van Disc kunnen wij de veiligheid in jouw bedrijf optimaliseren. Deze deskundigen zullen verschillende taken uitvoeren die verdeeld worden onder de Hogere Veiligheidskunde (HVK) en Middelbare Veiligheidskunde (MVK).  

  HVK en MVK 

  Een HVK heeft een adviserende, creërende en analyserende rol met betrekking tot het Arbobeleid. En een MVK heeft een implementerende, controlerende en opvoedende rol binnen dit beleid. Door deze veiligheidskundigen in te zetten kan er een passend veiligheidsbeleid opgesteld worden.  

  Met de inzet van onze veiligheidsdeskundigen kunnen wij ook jouw organisatie helpen om in aanmerking te komen voor een Gold Safety Award. Door het behalen van deze award ben je gegarandeerd nog aantrekkelijker voor toekomstige klanten en zijn je werknemers zeker van een veilige werkplek!  

  Wil je meer te weten komen over wat veiligheidskundigen voor jouw bedrijf kunnen betekenen? Neem dan eens een kijkje bij ons arbeidsveiligheid aanbod en download één van onze gratis whitepapers, bijvoorbeeld: Veiligheidskundigen, wat doen ze eigenlijk? 

   Neem vrijblijvend contact met ons op