• Hoe vind ik de meest geschikte kandidaat voor de job?

  Als planner ben je verantwoordelijk om de juiste mensen op de juiste plaatsten in te zetten. Door de huidige recessie zijn er op dit moment best genoeg werknemers (op diverse niveaus) beschikbaar, maar hoe vind je als bedrijf de meest geschikte kandidaat voor de vraag van je opdrachtgever.
  Het begint met de uitvraag van de opdrachtgever. Deze heeft vaak een “uitdagingen” binnen zijn bedrijf waarvoor professionele ondersteuning nodig is, op het gebied van veiligheid en gezondheid. Dit kan zijn een gerichte adviesklus of bijvoorbeeld een detacheringsverzoek. Belangrijk hierin is dat de opdrachtgever duidelijk aangeeft, wat hij verwacht van de ondersteuning, denk hierbij aan taken en bevoegdheden, het verwachte eindproduct/doel, etc.

  Maar niet alleen de werkzaamheden zijn belangrijk, ook is het van belang dat men vooraf weet wat de cultuur/het karakter van het bedrijf is. Zeker als je een medewerker voor langere tijd detacheert, moet hij binnen het bedrijf en het projectteam passen. Maar ook bij adviseringsopdrachten is dit van belang, want de adviezen moeten tenslotte wel toepasbaar zijn/ draagvlak hebben binnen de cultuur van het bedrijf.

  Als wij bovenstaande op een rij hebben gezet, kunnen op zoek gaan naar de meest geschikte kandidaat. Wat hierbij essentieel is dat wij een volledig beeld van onze medewerkers hebben. Dus niet alleen de kennis en vaardigheden toetsen aan de hand van diploma’s en certificaten, maar ook aan de hand van het karakter van onze medewerkers en de manier van handelen (competenties).

  Vervolgens bepalen wij wie binnen onze organisatie aan alle kwalificaties voldoet en zowel qua logistiek als beschikbaarheid in het “plaatje” past (1e schil). Als niemand van onze eigen medewerkers hieraan voldoet dan schakelen we naar een 2e schil. Dit is een personeelsuitvraag bij geselecteerde (collega) bedrijven of zelfstandigen welke voldoen aan de kwaliteitsstandaard die Disc ambieert. De door ons geschikt bevonden kandidaat/kandidaten worden vervolgens uitvoerig geïnstrueerd over de verwachte werkzaamheden, de gestelde eisen en het bedrijf van de opdrachtgever. Vervolgens worden de kandidaten voorgesteld aan de opdrachtgever, welke uiteraard de finale keuze heeft over wie er het meest geschikt is voor de job.

   Neem vrijblijvend contact met ons op