• FAQ

  Hoe lang duurt het voordat ik een definitief antwoord krijg op mijn aanvraag voor personele ondersteuning?

  Disc werkt met een zogenaamd “tagsysteem”. Als je je aanvraag via mail@disc.eu aan ons adresseert, wordt deze aan de juiste interne actiehouder gekoppeld en heb je binnen één werkdag een reactie.

  Wat is een rescueteam?

  Dat is een reddingsteam, ook wel (in het Engels) Emergency Response Team genoemd. Deze service bestaat uit het maken van een reddingsplan, leveren van reddingsmaterialen en inzet van brandweerfuncties (bevelvoerder, manschappen, etc.). Deze teams worden ingezet bij werkzaamheden in moeilijk toegankelijke ruimtes waarbij de kans bestaat dat een werknemer, bij een calamiteit, niet zelfstandig kan ontsnappen (bijvoorbeeld bij bedwelming, onwel worden, struikelen/ vallen, claustrofobie, etc.). Disc heeft hier een service-informatieblad over met uitgebreide uitleg. Deze kunnen we je op verzoek verstrekken.

  Wat is een reddingsplan, kan Disc deze opstellen en welke informatie hebben jullie hierbij nodig?

  Dit is het werkplan (aanvalsplan) waarlangs een rescueteam werkt (zowel preventief als repressief). Dit wordt gemaakt bij werkzaamheden in zogenaamde besloten ruimtes (lees: moeilijk uit te ontsnappen in geval van een calamiteit). Hiervoor hebben we zowel locatie- als technische gegevens nodig. Als wij echter onbekend zijn met deze gegevens – we hebben er niet eerder mee gewerkt – zal er altijd een schouw/ inventarisatie op locatie plaatsvinden, alvorens het reddingsplan te maken.

  Wat doet een brandwacht precies?

  Brandwachten kun je grofweg verdelen in twee categorieën, namelijk de preventieve en repressieve brandwacht. Een preventieve brandwacht (ook wel industriële brandwacht genoemd) voert voorbereidende en toezichthoudende taken uit bij “heetwerk” (bijvoorbeeld lassen), in een omgeving met verhoogd brandrisico. Denk hierbij aan het plaatsen van afzettingen, verwijderen van brandgevaarlijke items, gebruik van branddekens (ook wel vonkendekens genoemd), paraat hebben van kleine blusmiddelen, etc. Als het mis gaat, zal hij of zij (zeer beperkte) blusacties uitvoeren, maar met name ontruimen en alarmeren.

  Een repressieve brandwacht is eigenlijk een volledige “brandweerman” die voldoet aan overheidsrichtlijnen qua opleiding en geoefendheid. De formele naam is eigenlijk “manschap”.

  Disc heeft een service-informatieblad over deze functies met uitgebreide uitleg. Deze kunnen we je op verzoek verstrekken.

  Wat doet een Veiligheidskundige?

  “Veiligheidskundige” wordt vaak gebruikt als verzamelnaam voor de in de Arbowet genoemde “deskundige” door wie een werkgever zich moet laten bijstaan met betrekking tot preventie en bescherming van zijn of haar werknemers (Arbobeleid). Andere veelgebruikte titels zijn Arbo-coördinator, V&G coördinator, etc. Inhoudelijke informatie over deze functie is te vinden in de relevante (Arbo)wetgeving.

  Bij Disc spreken we van een Veiligheidskundige bij personen die de opleiding Hogere Veiligheidskunde (HVK), Middelbare Veiligheidskunde (MVK) of Operationeel Veiligheidskunde (OVK) hebben afgerond. Grofweg zijn de taken binnen deze functies als volgt te verdelen:

  • De HVK heeft een adviserende, creërende en analyserende rol met betrekking tot het Arbobeleid.
  • De MVK heeft een implementerende, evaluerende en reviserende functie in dit beleid.
  • Voor de controlerende en coachende beleidsrol kan een OVK worden ingezet.

  Disc heeft een service-informatieblad over deze functies met uitgebreide uitleg. Deze kunnen we je op verzoek verstrekken.

  Welke opdrachtgevers heeft Disc en in welke regio’s?

  Gemiddeld werkt Disc (gelijktijdig) voor 45 verschillende opdrachtgevers. Daarnaast hebben wij in onze 25-jarige aanwezigheid in de markt bijna alle grote en middelgrote bedrijven wel eens tot opdrachtgever mogen rekenen. Deze zijn grofweg te verdelen in de volgende branches: Procesindustrie, Maritiem (onshore), Foodbedrijven, Farmaceuten en Infrastructuur.

  Wij werken door geheel Nederland, waarbij de dropdichtheid onder de lijn Amsterdam-Utrecht ligt. Ook in België en Duitsland zijn wij actief.

  Heeft Disc ook langdurige opdrachten?

  Onze opdrachtenportefeuille bestaat zeker ook uit langdurige detacheringsopdrachten. Echter is langdurig arbitrair naar functie. Een Veiligheidskundige wordt veelal langduriger (fulltime) ingezet dan een brandwacht. Dit heeft te maken met het karakter van het beroep.

  De Veiligheidskundige is ter ontwikkeling/ advies/ implementatie van een beleidstraject (tot soms wel vier jaar toe), de brandwacht daarentegen voor het toezichthouden op een klus of dienst. Waarbij een traject vaak langer duurt dan een klus. Echter hebben wij ook voor brandwachten (preventief & repressief) regelmatig projecten die continuïteit bieden (tot soms wel een jaar).

  Welke trainingen/ opleidingen geeft Disc?

  Disc is geen opleidingsinstituut, maar een adviesbureau dat zijn klanten bedient via consultancy of detacheringsinzet. De trainingen die wij wel verzorgen zijn: EHBO (inclusief Lotus), bedrijfshulpverlening (inclusief AED) en ontruimingsoefeningen.

  Wat gebeurt er met mijn sollicitatie?

  Disc werkt met een zogenaamd “tagsysteem”. Als je je aanvraag via mail@disc.eu aan ons adresseert, wordt deze aan de juiste interne actiehouder gekoppeld. Deze zal contact met je opnemen voor een vervolgtraject, veelal binnen vijf werkdagen. Het vervolgtraject kan zijn: een mededeling dat jouw capaciteiten (nog) niet nodig zijn binnen Disc, een verzoek om aanvullende informatie te versturen om ons nader te oriënteren of een uitnodiging voor een kennismaking/ sollicitatiegesprek.

  Werkt Disc ook samen met zzp’ers?

  Jawel! Disc zet zeker ook zzp’ers in. Wij zijn van mening dat die in het veranderende “arbeidstijdperk” een steeds belangrijkere groep werknemers worden. Wij nemen zzp’ers dan ook even serieus als onze “vaste” medewerkers.

   Neem vrijblijvend contact met ons op