• Werkvergunningcoördinator

  De Werkvergunningcoördinator… voor gecontroleerd veilig werken!

  Een Werkvergunningcoördinator is de spil binnen het aanvraag, beoordeling, verstrekking en controle proces rondom de veiligwerkvergunning. Een veiligwerkvergunning is een bindend document die een nauwkeurige, vastgelegde omschrijving bevat van werkmethoden, activiteiten en werkzaamheden die men wel of niet mag uitvoeren op een bepaalde werkplek. Dit samen met voorwaarden waaraan systemen of werknemers moeten voldoen vanuit het veiligheidsperspectief, zodat de efficiëntie en veiligheid op de werkplek is gewaarborgd. Kort samengevat bevat een veiligwerkvergunning informatie over:

  • welke persoon,
  • onder omschreven omstandigheden,
  • in een bepaalde periode,
  • duidelijk omschreven werkzaamheden,
  • onder duidelijk omschreven voorwaarden, mag uitvoeren.

  Veiligwerkvergunningen worden over het algemeen gebruikt voor borging van veilige uitvoering van werkzaamheden in of aan bedrijfsonderdelen met een verhoogd veiligheidsrisico.

  Waarom een Werkvergunningcoördinator bij Disc inhuren?

  In haar meer dan 25 jarig bestaan heeft Disc aan de wieg gestaan van een groot aantal Veiligheidsinstrumenten welke nu in vele branches gewoongoed zijn. Ook op het gebied van de ontwikkeling van de werkvergunning geldt dit. Er zijn in de praktijk verschillende soorten werkvergunningen in omloop, één van de bekendste is de “Deltalinqs” werkvergunning. Deze is oorspronkelijk ontwikkeld door de voorloper van “Deltalinqs”, genaamd de Europoort Botlek Belangen (EBB). Disc heeft diverse consultants geleverd welke hebben bijgedragen aan de geboorte van de veiligwerkvergunning binnen de EBB. 

  Kortom Disc kent een lange geschiedenis met betrekking tot dit instrument. Deze kennis delen wij met onze Werkvergunningcoördinatoren. Dit samen met scholing en bijscholing, om jou te verzekeren van de laatste stand van de techniek.  Met de inzet van een Werkvergunningcoördinator van Disc haal je de juiste kennis en expertise in huis.

  Heeft u vragen of advies nodig?

  Disc is uw partner voor advisering en detachering op het gebied van Arbo-ondersteuning, integrale veiligheid & brandveiligheid. Alle preventie- en zorgspecialismen samen onder één dak.

  Neem contact op met Disc en wij komen naar u toe!

  Taken van een Werkvergunningcoördinator

  Er zijn verschillende partijen betrokken bij de totstandkoming van de veiligwerkvergunning. Dit zijn onder andere de installatie-verantwoordelijke (vergunning verstrekker), de Veiligheidskundigen (adviseur), de uitvoeringsdeskundige (vergunninghouder) en de Werkvergunningcoördinator (vergunningverlener). Deze laatste coördineert onderstaande zaken:

  • De aanvraag van de werkzaamheden waarin staat om welke taken en werkzaamheden het precies gaat. Dit deel kan ook een Taak Risico Analyse (TRA) bevatten.
  • De technische en operationele maatregelen die genomen moeten worden door de verstrekker van de werkvergunning. Dit zijn maatregelen die nodig zijn voor het creëren van een zo veilig mogelijke werkplek voor de werkvergunninghouder.
  • De maatregelen die genomen moeten worden door de werkvergunninghouder. Dit is het bedrijf of de werknemer die de werkzaamheden daadwerkelijk gaat uitvoeren.
  • De bekrachtiging van de werkvergunning. Met de bekrachtiging wordt de geldigheid van de werkvergunning duidelijk gemaakt. Ook de taken van de verstrekker op het gebied van de controle op de naleving van de voorzorgsmaatregelen en het dagelijks vrijgeven van de werkvergunning bij ongewijzigde omstandigheden hoort bij de bekrachtiging van de werkvergunning door de vergunningverlener.
  • Voorlichting en uitleg geven over de inhoud van de werkvergunning aan de vergunninghouders.

  Een Werkvergunningcoördinator inhuren voor jouw organisatie?

  Indien je van onze services gebruikt wilt maken zullen wij een medewerker selecteren die het beste past binnen jouw organisatie/project. Dit doen wij op basis van door jou verstrekte gegevens zoals benodigde ervaring, (project)locatie, inzetduur, fulltime of parttime inzet, etc. Na een voorselectie ontvang je van ons een resumé en een vrijblijvende offerte. Indien gewenst is een interview met onze medewerker mogelijk. Na ontvangst van de schriftelijke opdrachtbevestiging zullen wij hem/haar instrueren op basis van jouw verwachtingen en zullen de werkzaamheden, in overleg, starten.

  Je bereikt ons via 078 – 622 05 00 en mail@disc.eu. Natuurlijk kun je hiervoor ook het contactformulier op de website gebruiken.

   Neem vrijblijvend contact met ons op