• Chauffeur-voertuigbediener

  De Chauffeur-voertuigbediener … voor materiële bedrijfsbrandweerinzet!

  Als er binnen jouw bedrijf een verhoogd risico op brand of ongevallen door bijvoorbeeld gevaarlijke stoffen geldt, dan is het hebben van een bedrijfsbrandweer altijd verstandig en soms zelfs verplicht. Deze bedrijfsbrandweer verplichting is dan gebaseerd op grond van de Wet Veiligheidsregio’s of Veiligheidswet BES. De eisen waaraan een bedrijfsbrandweerorganisatie moet voldoen is situatieafhankelijk en worden vastgesteld door de veiligheidsregio of het bestuurscollege. Echter een Chauffeur-voertuigbediener is altijd een vaste waarde binnen een bedrijfsbrandweerteam (repressieve inzet).

  De Chauffeur-voertuigbediener is, zoals de naam al aangeeft, de chauffeur van de tankautospuit (TS). Dit basisvoertuig van een brandweerorganisatie is uitgerust met geavanceerde (blus)installaties en materieel waarvoor de Chauffeur-voertuigbediener verantwoordelijk is. Hierin is men ondersteunend en werkt men samen met alle leden van een (blus)eenheid.

  Waarom een Chauffeur-voertuigbediener bij Disc inhuren?

  Onze Chauffeur-voertuigbedieners beschikken over de benodigde theoretische kennis maar zeker ook de benodigde competenties om hun taken naar behoren uit te voeren. Deze competenties bevinden zich op het strategische & organisatorische vlak, het sociale & communicatieve vlak, maar zeker ook op het vakmatige & operationele kennisvlak. Daarnaast zijn er door Disc voor de alle brandweerfuncties drie kerncompetenties vastgesteld welke voor iedere brandweerfunctionaris noodzakelijk zijn om succesvol te kunnen functioneren: Accuraatheid, Stressbestendigheid en Samenwerken.

  Tenslotte zijn wij er trots op dat wij al bij vele toonaangevende bedrijven een rol hebben mogen spelen binnen hun bedrijfsbrandweerorganisaties. Dus als je met Disc in zee gaat dan kun je rekenen op jarenlange ervaring en expertise opgedaan binnen grote Nederlandse “hoog risico bedrijven”. Dit zijn de ruim 400 bedrijven welke vallen onder de werking van het Besluit Risico’s Zware Ongevallen 2015 (BRZO-2015/Seveso III).

  Heeft u vragen of advies nodig?

  Disc is uw partner voor advisering en detachering op het gebied van Arbo-ondersteuning, integrale veiligheid & brandveiligheid. Alle preventie- en zorgspecialismen samen onder één dak.

  Neem contact op met Disc en wij komen naar u toe!

  Taken van een Chauffeur-voertuigbediener

  We zetten hieronder graag enkele taken van onze Chauffeur-voertuigbedieners voor je op een rijtje:

  • Stelt het voertuig zodanig op dat hij zijn werkzaamheden op een veilige en verantwoorde wijze uit kan voeren.
  • Creëert een veilige werkomgeving rondom het voertuig.
  • Verzorgt de waterwinning:
   • zorgt voor de goede werking van de pomp;
   • verhelpt eenvoudige storingen;
   • voorziet in een ongestoorde waterlevering;
   • maakt gebruik van bluswatervoorzieningen.
  • Bedient het voertuig / de apparatuur:
   • houdt de pomp operationeel.
  • Geeft materiaal en middelen uit en neemt deze in.
  • Heeft oog voor de omgeving van het voertuig/incident.
  • Maakt, in samenspraak met de bevelvoerder/leidinggevende, het voertuig/materieel/materiaal inzet gereed.
  • Neemt met de ploegleden deel aan een evaluatiegesprek over de inzet.
  • Neemt met de ploegleden deel aan een nazorggesprek na een traumatische ervaring.

  Een Chauffeur-voertuigbediener inhuren voor jouw organisatie?

  Indien je van onze services gebruikt wilt maken zullen wij een medewerker selecteren die het beste past binnen jouw organisatie/project. Dit doen wij op basis van door jou verstrekte gegevens zoals benodigde ervaring, (project)locatie, inzetduur, fulltime of parttime inzet, etc. Na een voorselectie ontvang je van ons een resumé en een vrijblijvende offerte. Indien gewenst is een interview met onze medewerker mogelijk. Na ontvangst van de schriftelijke opdrachtbevestiging zullen wij hem/haar instrueren op basis van jouw verwachtingen en zullen de werkzaamheden, in overleg, starten.

  Je bereikt ons via 078 – 622 05 00 en mail@disc.eu. Natuurlijk kun je hiervoor ook het contactformulier op de website gebruiken.

   Neem vrijblijvend contact met ons op