• Rescueteam

  Rescueteam huren kan het verschil maken bij calamiteiten

  Als ondernemer, bedrijfseigenaar of manager is het belangrijk dat u de veiligheid van uw bedrijf, de locatie en uw medewerkers waarborgt. Dat houdt ook in dat u voor werknemers die op hoogte, moeilijk bereikbare plekken of in besloten ruimten werken effectieve redding en/of evacuatie kunt garanderen in geval van een noodsituatie.

  Naast deze verplichting op basis van wetgeving en de vereiste risico inventarisatie & evaluatie (RI&E) is het ook een morele verantwoordelijkheid die u als werkgever heeft. De eerste vijf minuten zijn tenslotte, in dit soort situaties, vaak het verschil tussen leven en dood.

  Bij Dutch Industrial Safety Consultants (DISC) kunt u een ervaren rescueteam huren. Maar u kunt bij ons ook terecht voor advies over de nut en noodzaak van een rescueteam. Onderstaand leest u er meer over.

  Team met opzichters

  Heeft u vragen of advies nodig?

  Disc is uw partner voor advisering en detachering op het gebied van Arbo-ondersteuning, integrale veiligheid & brandveiligheid. Alle preventie- en zorgspecialismen samen onder één dak.

  Neem contact op met Disc en wij komen naar u toe!

  Nut en noodzaak van een rescueteam

  Om calamiteiten zoveel mogelijk te voorkomen en het inschakelen van een rescue team te voorkomen is een risico inventarisatie & evaluatie (RI&E) vereist. Dat is een continu proces bij elke verandering in uw bedrijf. Een RI&E maakt u dus niet eenmalig. Als marktleider op het gebied van arbo en veiligheid kan DISC u hierbij uitstekend van dienst zijn. Waar moet u dan op letten?

  • Reddingsplan: voor structuur bij het aanpakken van noodsituaties. Dit is een draaiboek waarin u kunt vinden welke activiteiten er gaan plaatsvinden, wat de risicoscenario’s zijn, hoe men repressief gaat optreden en wie dat doet, et cetera.
  • Mensen: maar al te vaak worden dappere ‘redders’ zelf vaak slachtoffer. Een goed opgeleid, getraind en stressbestendig rescueteam is essentieel.
  • Materialen: de aanwezigheid van de juiste materialen is van levensbelang. Denk hierbij niet alleen aan persoonlijke beschermingsmiddelen, maar ook hijs- en hefmiddelen, communicatiemiddelen, EHBO materialen, et cetera.
  Brandveiligheid

  Rescueteam van DISC inzetten

  Om bovenstaande zaken te organiseren, kunt u binnen uw eigen organisatie maatregelen nemen om dit te borgen. Veel bedrijven doen dit in samenwerking met bijvoorbeeld de bedrijfsbrandweer, brandwacht of de BHV-plus organisatie. Helaas past dit soms niet in het ‘planningsplaatje’ omdat het te arbeidsintensief of te kostbaar is. DISC kan u hierin ontzorgen door de inzet van een professioneel rescue team. Neem hiervoor gerust contact met ons op voor een afspraak. Hierbij inventariseren wij uw probleem. In zowel theorie als op de locatie brengen we u een degelijk en vrijblijvend advies uit. Aan deze inventarisatie zijn geen kosten verbonden.

  Meer weten over een rescueteam huren?

  Wilt u meer weten en een gratis advies over het inschakelen van een rescueteam van DISC? Of wilt u direct een rescueteam huren? Neem dan contact met ons op en wij maken een geheel vrijblijvende offerte voor u. U bereikt ons via 078 – 622 05 00 en mail@disc.eu. Natuurlijk kunt u hiervoor ook het contactformulier op de website gebruiken.

   Neem vrijblijvend contact met ons op