• Whitepaper: Optimaliseer de veiligheidscultuur binnen jouw bouwproject…

  Zo verandert een coach het gedrag van jouw medewerkers!

  Wat er speelt rondom veilig werken

  Helaas blijkt uit cijfers van de Inspectie SZW (Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid) dat het aantal meldingen van arbeidsongevallen weer is toegenomen. Het aantal meldingen van arbeidsongevallen is om precies te zijn gestegen van 4368 in 2018 naar 4474 in 2019. Ongelukken met fatale afloop vonden vooral plaats in de bouw. En als gevolg hiervan zal de Inspectie SZW dan ook strenger gaan toezien op preventie.

  Oorzaken van ongevallen

  In de jaren ‘20 van de vorige eeuw concludeerde de Amerikaanse veiligheidskundige Herbert Heinrich al dat 90 procent van alle arbeidsongevallen wordt veroorzaakt door onveilig gedrag van werknemers. Vandaag de dag wordt deze IJsbergtheorie nog steeds als waar aangenomen. Menselijk gedrag blijkt in grote mate bepalend voor het naleven en streven van bijvoorbeeld V&G (veiligheids- en gezondheids-) beheersmaatregelen of bijvoorbeeld een Risico Inventarisatie & Evaluatie (RI&E).

  Van papier naar werkelijkheid

  Mensen doen niet gewoon wat ze ‘moeten’ doen. Hoe kom je dan in jouw bouwproject los van alle zogenaamd ineffectieve gedragingen van jouw werknemers – die uiteindelijk kunnen leiden tot (bijna) ongevallen? Dan moet de veiligheidscultuur geoptimaliseerd worden. Hoe? Dat lees je in deze whitepaper, waarin we dieper ingaan op het volgende:

  • Wat we onder veiligheidscultuur verstaan;
  • Waarom cultuur niet het gedrag bepaalt, maar gedrag de cultuur bepaalt;
  • Wat je kunt bereiken met een veiligheidscoach binnen jouw bouwproject.
  Optimaliseer de veiligheidscultuur
  Download Whitepaper

  Jouw privacy vinden wij belangrijk. Wij gebruiken jouw persoonsgegevens alleen om de services te leveren die jij bij ons opvraagt. Door op de onderstaande knop te klikken geef jij Disc toestemming jouw gegevens op te slaan. Lees ons volledige leverings- en privacy beleid in de algemene levervoorwaarden.

   Neem vrijblijvend contact met ons op