• ‘Rutte belooft meer geld voor veiligheid’

  Er moet meer geld naar veiligheid. Dat zei premier Mark Rutte donderdag in Washington tijdens een gesprek met studenten van de American University.

  “Er moet meer aan veiligheid worden gespendeerd”, zei hij naar aanleiding van een vraag over de aanslagen in Brussel. Ook moet de wetgeving worden aangescherpt, ook als de privacy hierdoor in sommige gevallen in het geding kan komen.

  Lees verder op Nu.nl

  [vcex_divider style=”solid” icon_color=”#000000″ icon_size=”14px” margin_top=”20px” margin_bottom=”20px”]

  DISCussie

  Is Veiligheid en Vrijheid tegenstrijdig?
  We leven in een zeer merkwaardige tijdsperiode, welke door veel mensen als bedreigend wordt ervaren. Rusland die aan de Europese oostgrens zijn macht wil laten gelden plus oorlog en crisis aan onze zuidgrenzen. Met inderdaad hele bedreigende gevolgen. Zoals het neerhalen van een vakantievlucht (MH17), tot een exodus van miljoenen vluchtelingen die Europa instromen.
  Onze politieke leiders worstelen met deze problemen. Maar maatregelen welke hiertegen worden genomen wekken vaak weer nieuwe weerstand op. Want deze grijpen in op ons vrijheidsgevoel en als onderdeel hiervan,… onze privacy!

  Maar is veiligheid en vrijheid niet al sinds jaar en dag strijdig? Wat overwegingen:

  • Snelheidsborden langs wegen en een bekeuring bij overtredingen is normaal. Want als iedereen de vrijheid zou hebben om zelf te bepalen hoe hard hij rijdt, krijgen we onveiligheid (lees: ongelukken).
  • Als iedere werknemer de vrijheid zou krijgen om zelf te beslissen of hij een helm draagt op een bouwplaats, is de kans groot dat vele dat niet doen met als gevolg onveiligheid (lees: ongevallen).
  • Als iedere campinggast de vrijheid zou krijgen om te beslissen of hij wel of niet zijn paspoort afgeeft bij inchecken, is de kans aanwezig dat sommigen gasten zonder te betalen vertrekken. Dit geeft dus ook onveiligheid (Lees: kans op stelen).

  Conclusie: het gaat met name om balans en acceptatiebereidheid van maatregelen. Dit vergt goede politieke-, communicatieve- en kennisvaardigheden. Dit geldt zowel voor veiligheidsbeheersmaatregelen in de publieke, als in de private sector.

  Onze veiligheidskundigen beschikken over deze vaardigheden. Zij kunnen u dus helpen in het bepalen, implementeren maar vooral creëren van draagvlak voor uw beleid.

  Neem dan ook gerust en vrijblijvend contact met ons op.

  [vcex_divider style=”solid” icon_color=”#000000″ icon_size=”14px” margin_top=”20px” margin_bottom=”20px”]

   Neem vrijblijvend contact met ons op