• Van stagiaire tot medewerker

  Mijn naam is Lizzy Verboor. Ik werk nu in dienst van Disc, maar ben begonnen als stagiaire.
  Als stagiaire heb je vaak veel te verduren, je bent jong, nieuw en je hebt nauwelijks werkervaring. Op internet lees je de meest uiteenlopende verhalen, je weet dus nooit wat je kunt verwachten. In het laatste leerjaar van mijn opleiding als financieel administratief medewerker moest ik stage lopen bij een bedrijf met een financiële afdeling. Na een kennismakingsgesprek is mijn keuze gevallen op Disc. Het gesprek verliep goed en het leek mij een ontzettend leuk bedrijf. Ik had een warm en welkom gevoel.

  Eerste indruk

  Mijn eerste dag was op 31 augustus 2015. De dag begon met een uitgebreide rondleiding en een korte kennismaking met mijn collega’s. Een aantal van mijn collega’s waren nog op vakantie dus die zou ik later ontmoeten. Super nerveus als dat ik was op mijn eerste dag, verliep de dag goed. Ik kreeg een eigen plek toegewezen en ik leerde al snel waar alles stond en hoe alles werkte. Met mijn vragen kon ik bij iedereen terecht, dat was een goed gevoel. Het leukste aan het beroep financieel administratief medewerker is dat er zoveel meer bij komt kijken dan alleen administratieve zaken.

  VCA Diploma

  De dagen vlogen voorbij en ik merkte dat ik met veel plezier naar mijn stagebedrijf toe ging. Disc is een bedrijf dat zich bezighoudt met alles rondom veiligheid en laat ik nou een stagiaire zijn die daar weinig vanaf wist. Later hoorde ik dat dit een “leek” wordt genoemd, ik was dus een echte leek op het gebied van veiligheid. Ondanks dat ik de stagiaire was voor de financiële afdeling, begon ik veel interesse te krijgen in de veiligheid.
  Ik was benieuwd naar wat mijn collega’s in de buitendienst precies doen op hun projecten en wat de rol van Disc daar in is. “Wat doen veiligheidskundigen en brandwachten?” Deze vraag kwam regelmatig in mij op. Nadat ik mijn VCA VOL diploma behaalde, begreep ik hen een stuk beter. Ik wist dat veiligheid belangrijk en essentieel is en wat er allemaal bij komt kijken.

  Leerzaam

  Inmiddels ben ik een jaar verder, is mijn stage afgerond met een diploma en ben ik in dienst bij Disc. En wat een verschil met een jaar geleden! Het is een ontzettend leerzame ervaring geweest en dat is het nog altijd. De persoonlijke ontwikkeling is mij het meest bevallen, je bent immers toch ingestapt in de “grote mensenwereld”. Gelukkig kan ik mij altijd optrekken aan mijn collega’s en hun om advies vragen.
  Als ik terugkijk ben ik best trots op mijzelf en op het bedrijf waar ik mag werken.
  Want: “If safety is a joke, then death is the punchline”.

   Neem vrijblijvend contact met ons op