• Werken als veiligheidskundige of brandwacht? Bij Disc kun je doorgroeien!

  Disc bestaat uit een hecht team van meer dan 70 adviseurs, instructeurs en specialisten op het gebied van Arbo-ondersteuning, integrale veiligheid & brandveiligheid. Eén van onze collega’s is Operationeel Veiligheidskundige Andrey Proctor. Hij vertelt in deze blog wat hij tijdens zijn carrière bij Disc heeft meegemaakt en waarom het zo’n fijne werkgever is.   

  Andrey werkt al bijna achttien jaar bij Disc, het grootste deel van de tijd als brandwacht. Net voor de coronacrisis rondde hij de opleiding Operationeel Veiligheidskundige af, wat nu zijn vruchten afwerpt. Omdat Andrey eigenlijk nooit gestopt is met zichzelf ontwikkelen, is zijn carrière binnen Disc voorspoedig verlopen. 

   

  Werken bij Disc: veelzijdige projecten waarvan je leert 

  Als brandwacht heeft Andrey tal van projecten bijgewoond. “Een aantal is blijven hangen, één daarvan was in Zwijndrecht. Als Disc hebben daar een tijdje meegelopen met de bedrijfsbrandweer, erg interessant omdat deze bedrijfstak toch weer verschilt van de brandwachtensectie waar ik op dat moment werkzaam was. Ik vond dat een mooie uitdaging waarbij je jezelf tegenkomt. Je moest omgaan met verschillende situaties en ik ontmoette veel mensen. Dat project zorgde ervoor dat ik kon groeien in mijn vak.” 

   

  Nieuwsgierigheid naar andere vakgebieden levert kansen op 

  Na vijftien jaar gewerkt te hebben als brandwacht, besloot Andrey dat hij zich wilde opwerken tot Operationeel Veiligheidskundige. “Ik wilde van brandwacht bewegen naar Operationeel Veiligheidskundige omdat ik eigenlijk al jaren in de wereld van de veiligheidskunde meeliep. Ik wilde daar meer over leren. Wat speelt er bijvoorbeeld precies achter de schermen bij hen? En hoe werkt het met vergunningen krijgen en opstellen? Ik was nieuwsgierig en had wel een idee van hoe alles werkte, maar kon het tegelijkertijd niet goed plaatsen. Disc bood mij aan de opleiding te volgen.” 

   

  Disc is een autoriteit op het gebied van Arboveiligheid 

  Ondanks dat Andrey zoekt naar uitdaging in zijn werk, heeft hij al jaren dezelfde werkgever. “Het leukste aan mijn werk bij Disc vind ik dat ik verschillende mensen kan helpen en ontmoeten. Deze twee aspecten geven mij voldoening en plezier in het werk. Tegelijkertijd groei ik nog altijd en krijg ik ontwikkelmogelijkheden. Alles is bespreekbaar. Ook is Disc een echte autoriteit op het gebied van Arboveiligheid. Als je hier werkt, word je serieus genomen. De kennis is simpelweg in huis en dat weet iedereen.” 

   

  Wil je ook werken bij Disc? Dat kan! 

  Heb jij ambities binnen de veiligheidskunde? Wil jij een vaste baan met zekerheid waarin je ruimte krijgt voor ontwikkeling? Wil je terechtkomen in een team vol specialisten, van wie je veel kunt leren? En vind je het leuk om te werken binnen verschillende projecten? Dan is Disc misschien wel de ideale werkgever voor jou! Kijk snel op onze vacaturepagina en wie weet spreken we elkaar binnenkort.  

   Neem vrijblijvend contact met ons op