• Zwaarbewapende agenten beveiligen EU-vergaderingen in Amsterdam

  Tijdens het Nederlandse voorzitterschap van de Europese Unie bewaken zwaar bewapende agenten het Marine Etablissement Amsterdam aan de Kattenburgerstraat.

  Het is voor het eerst dat agenten op de openbare weg met semiautomatische wapens te zien zijn, zo schrijft de krant. Teams van twaalf agenten zullen onder meer de poort van het complex bewaken. Ze dragen een MP5 bij zich, hetzelfde wapen wordt nu bijvoorbeeld gebruikt door arrestatieteams van de politie.

  Aanleiding voor de zware beveiliging is uiteraard de mondiale terreurdreiging. Voor de vergaderingen komen vanaf januari meer dan twintigduizend ambtenaren naar Amsterdam, plus vanzelfsprekend ministers uit heel Europa.

  Lees verder op Nu.nl

  [vcex_divider style=”solid” icon_color=”#000000″ icon_size=”14px” margin_top=”20px” margin_bottom=”20px”]

  DISCussie

  Terrorisme risico’s
  Als je een wilde schatting zou doen, zal terrorisme het meest gevallen woord zijn in de nationale en internationale media, gedurende 2015.
  Dat is natuurlijk logisch na de vreselijke incidenten die er in Frankrijk zijn gebeurt dit jaar. Charlie Hebdo op 7 januari…. en nog vers in het geheugen natuurlijk de aanslagen van 13 november jl. in Parijs.
  De Europese burger eist vervolgens dat hun overheden hiervoor maatregelen nemen ter bescherming van de burger. Vervolgens is hun reactie vaak “theatraal wapengekletter” en “militaire acties”.

  Wat verbazend is, is dat het woord “beleid” hierin maar zeer beperkt valt. Niet van overheidszijde (publieke sector) maar ook niet vanuit de private sector. De aanslagen in Parijs waren toch echt op bedrijven gericht (uitgever, bars, restaurants, concertzaal, etc.) en niet op overheidsinstellingen!

  Integrale veiligheidskunde
  Dus de vraag rijst: past uw bedrijf in een “terrorisme scenario”, m.a.w. bent u aantrekkelijk? Niet alleen conform het “uitvoeringsplaatje” van de aanslagen in Parijs, maar denk ook eens aan infiltratie, geldstromen en ICT aspecten. Heeft u deze risico bijvoorbeeld geadresseerd en verankerd in uw RI&E?

  Disc kan u hierbij helpen met bijvoorbeeld een veiligheidskundige. beveiligenWij hebben Integrale veiligheidskundigen (IVK) in dienst, welke thuis zijn in deze materie. Deze allround professionals opereren namelijk op het “snijvlak” van publieke en private veiligheid (zie plaatje).

  Wij willen u graag meer vertellen over onze aanpak en dienstverlening aangaande dit onderwerp.
  Neem dus gerust vrijblijvend contact met ons op.

  [vcex_divider style=”solid” icon_color=”#000000″ icon_size=”14px” margin_top=”20px” margin_bottom=”20px”]

   Neem vrijblijvend contact met ons op