• Brandwacht

  Brandwacht: extra aandacht voor brandveiligheid

  Als werkgever van een moderne organisatie dient u veel aandacht te besteden aan de veiligheid van de infrastructuur op de werkvloer, maar ook aan de veiligheid van de mensen die bij u werkzaam zijn. Eén van de gebieden waarop deze aandacht broodnodig is, is de brandveiligheid.

  Deskundig advies, en ook toezicht op, en periodieke controle van brandveiligheid, is essentieel om de veiligheid op de werkvloer te kunnen waarborgen. Met een brandwacht kunt u die veiligheid in kaart brengen, in de praktijk brengen en tot slot ook waarborgen.

  Onze brandwachten zijn gespecialiseerd in het waarborgen van brandveiligheid op uw bedrijfslocatie. Dutch Industrial Safety Consultants kan u helpen bij het leveren van een juiste en capabele brandwacht. Hieronder leest u er uitgebreid meer over.

  Veiligheidskundige

  Heeft u vragen of advies nodig?

  Disc is uw partner voor advisering en detachering op het gebied van Arbo-ondersteuning, integrale veiligheid & brandveiligheid. Alle preventie- en zorgspecialismen samen onder één dak.

  Neem contact op met Disc en wij komen naar u toe!

  Brandveiligheid in uw bedrijf

  Bent u op de hoogte van hoe het met de brandveiligheid in uw bedrijf gesteld is? Wij hebben alle kennis en personele capaciteiten om uw medewerkers te begeleiden bij het inventariseren van de (brand)risico’s in uw organisatie. Ook kunnen wij u de nodige professionele (repressieve) brandweer bezetting en/of een (preventieve) brandwacht leveren. Onze consultants kunnen met u in korte tijd een gericht adviestraject doorlopen en dat afronden met een tastbaar product voor uw organisatie in Terneuzen, bijvoorbeeld:

  • een theoretisch zeer goed onderlegde veiligheidsdeskundige
  • een brandwacht die de brandveiligheid in uw organisatie structureel zal verhogen
  • vakdocenten die uw medewerkers perfect kunnen trainen in bijvoorbeeld BHV
  Bellende man met silo

  Voordelen van werken met DISC

  DISC werkt met uitsluitend goed opgeleide vakmensen met een uitstekende theoretische kennis en oerdegelijke praktijkervaring. Verder:

  • zijn wij al sinds 1994 marktleider als innovatief adviesbureau op het gebied van veiligheid, kwaliteitsborging, milieuzorg en brandveiligheid
  • zijn wij een arbeidsomstandigheden autoriteit
  • zijn we een flexibel bedrijf met een leveringsgarantie van 99,8%
  • helpen wij u in Arnhem ad-hoc uit de brand
  • hebben wij ervaring in vrijwel alle branches
  • zijn wij ISO 9001, NEN 4400 en VCU-gecertificeerd

  Brandweerfuncties van de brandwacht

  We onderscheiden bij DISC een aantal brandweerfuncties. Zoekt u dus een brandweerprofessional voor uw organisatie, dan kunt u bij ons een keuze maken uit verschillende brandweer specialisten, te weten:

  Deze brandweer professionals kunnen we bij u inzetten voor toezicht, evaluatie en optimalisatie van brandveiligheid, maar ook om eventueel repressief op te treden. Daarnaast kunnen onze (hoofd)brandmeesters u adviseren op het gebied van nieuwbouw- of renovatieprojecten. De brandveiligheid bij dergelijke projecten is van cruciaal belang waardoor een beroep doen op onze brandweerdienstverlening of een brandwacht huren ongetwijfeld geen overbodige luxe is.

  • Hoofdbrandmeester
  • Brandmeester
  • Hoofdbrandwacht (Manschap B)
  • Brandwacht (Manschap A)

  Brandwacht

  Constructief brandveiligheidsbeleid

  De mogelijkheden die een brandwacht van Dutch Industrial Safety Consultants met zich meebrengt zijn afhankelijk van de exacte functie waarvoor u heeft gekozen. Wanneer u er bijvoorbeeld voor kiest om een beroep te doen op de mogelijkheden van een hoofdbrandwacht, dan kunt u rekenen op een optimale ondersteuning en advisering op verschillende vakgebieden. Het gaat daarbij om:

  • Het opstellen van werkinstructies alsook de communicatie daarvan
  • Het inzetten van een hoofdbrandwacht als controlefunctionaris voor preventieve taken
  • De coördinatie van geldende procedures
  • Het onderzoeken van incidenten met gevaarlijke stoffen
  • Het uitvoeren van repressieve diensten binnen brandweer organisaties

  Voor welke functie u ook kiest, onze brandwacht heeft een passende opleiding genoten waardoor hij uitermate geschikt is om het bestaande brandveiligheidsbeleid onder de loep te nemen of een nieuw beleid op te stellen.

  Onze diensten: van brandwacht tot BHV-cursus

  BIj DISC kunt u voor meer diensten terecht dan een brandwacht huren. Zo zijn onze specialisten u graag van dienst op het vlak van gezondheid, welzijn en veiligheid. Wij hebben alle mogelijke preventie- en zorgspecialismen onder één dak verzameld. Deze manier van werken is niet alleen praktisch, maar kan voor u ook financieel zeer gunstig uitpakken. We bieden u een zeer groot aanbod aan mogelijkheden. Wij detacheren bijvoorbeeld ook:

  Heeft u vragen of advies nodig?

  Disc is uw partner voor advisering en detachering op het gebied van Arbo-ondersteuning, integrale veiligheid & brandveiligheid. Alle preventie- en zorgspecialismen samen onder één dak.

  Neem contact op met Disc en wij komen naar u toe!

  Ook de brandveiligheid van uw organisatie verhogen met een brandwacht?

  De brandveiligheid binnen uw organisatie is van cruciaal belang, niet alleen voor uw onderneming op zich, maar ook voor de mensen die er werkzaam zijn. Door een beroep te doen op een brandwacht van Dutch Industrial Safety Consultants zorgt u ervoor dat de brandveiligheid in uw onderneming verbeterd en continu gemonitord wordt. Hierdoor wordt de kans op schade door brand structureel verlaagd. Wilt u ook beroep doen op de diensten en mogelijkheden die dit met zich meebrengt en een brandwacht huren? Neem dan snel contact met ons op voor meer informatie of een geheel vrijblijvende offerte. U bereikt ons via 078 – 622 05 00 en mail@disc.eu. Natuurlijk kunt u hiervoor ook het contactformulier op de website gebruiken.

   Neem vrijblijvend contact met ons op