De Brandwacht: Extra aandacht voor brandveiligheid

In een hedendaagse organisatie dient veel aandacht te worden besteed aan de veiligheid van niet alleen de infrastructuur, maar ook van de mensen die er in werkzaam zijn. Eén van de gebieden waar deze aandacht broodnodig is, is de brandveiligheid. Deskundig advies maar ook toezicht op- en periodieke controle van brandveiligheid is essentieel om de veiligheid op de werkvloer te kunnen waarborgen. Onze brandwachten zijn gespecialiseerd in het waarborgen van brandveiligheid op uw bedrijfslocatie. Dutch Industrial Safety Consultants kan u helpen bij het leveren van een juiste en capabele brandwacht.

Brandweerfuncties

We onderscheiden binnen onze onderneming verschillende functies. Indien u op zoek bent naar een brandweerprofessional voor uw organisatie kunt u een keuze maken uit verschillende specialisten. Zoals:

  • Hoofdbrandmeester.
  • Brandmeester.
  • Hoofdbrandwacht (Manschap B).
  • Brandwacht (Manschap A).

Brandwacht

Deze professionals kunnen worden ingezet voor toezicht, evaluatie en optimalisatie van brandveiligheid, maar ook om eventueel repressief op te treden. Daarnaast kunnen onze (hoofd)brandmeesters adviseren bij nieuwbouw- of renovatieprojecten. De brandveiligheid van dergelijke projecten is van cruciaal belang waardoor een beroep doen op onze brandweerdienstverlening ongetwijfeld geen overbodige luxe is.

Constructief brandveiligheidsbeleid

De mogelijkheden die een brandwacht van Dutch Industrial Safety Consultants met zich meebrengt, zijn afhankelijk van de exacte functie waarvoor u heeft gekozen. Wanneer u er bijvoorbeeld voor kiest om een beroep te doen op de mogelijkheden van een hoofdbrandwacht, dan kunt u rekenen op een optimale ondersteuning en advisering op verschillende vakgebieden. Het gaat daarbij om:

  • Het opstellen van werkinstructies alsook de communicatie daarvan
  • Het inzetten van een hoofdbrandwacht als controlefunctionaris voor preventieve taken
  • De coördinatie van geldende procedures
  • Het onderzoeken van incidenten met gevaarlijke stoffen
  • Het uitvoeren van repressieve diensten binnen brandweer organisaties

Voor welke functie u ook kiest, onze brandwacht heeft een passende opleiding genoten waardoor hij uitermate geschikt is om het bestaande brandveiligheidsbeleid onder de loep te nemen of een nieuw beleid op te stellen.

Ook de brandveiligheid van uw organisatie verhogen?

De brandveiligheid binnen uw organisatie is van cruciaal belang, niet alleen voor uw onderneming op zich maar ook voor de mensen die er werkzaam zijn. Door een beroep te doen op een brandwacht van Dutch Industrial Safety Consultants wordt ervoor gezorgd dat de brandveiligheid in uw onderneming verbeterd en continue gemonitord wordt. Hierdoor wordt de kans op schade door brand structureel verlaagd. Wilt u eveneens een beroep doen op de diensten en mogelijkheden die een brandwacht met zich meebrengt? Aarzel dan niet en neem snel contact met ons op voor meer informatie of een geheel vrijblijvende offerte!