• Emergency Respons Team

  Emergency Respons Team kan het verschil maken bij calamiteiten

  Als ondernemer bent u verplicht de veiligheid van uw bedrijf, de locatie en uw medewerkers te garanderen. Dat houdt ook in dat u voor werknemers die op hoogte, moeilijk bereikbare plekken of in besloten ruimten werken effectieve redding en/of evacuatie kunt garanderen in geval van een noodsituatie.

  Naast deze verplichting op basis van wetgeving en de vereiste risico inventarisatie & evaluatie (RI&E) is het ook een morele verantwoordelijkheid die u als werkgever heeft. De eerste vijf minuten kunnen in dergelijke situaties het verschil maken tussen leven en dood.

  Bij Dutch Industrial Safety Consultants (DISC) kunt u een ervaren Emergency Respons Team huren. Maar u kunt bij ons ook terecht voor advies over de nut en noodzaak van een Emergency Respons Team. Onderstaand leest u er meer over.

  Team met opzichters

  Lees hier meer over de diensten die DISC levert op het gebied van Arbo-ondersteuning en veiligheid in Middelburg.

  Heeft u vragen of advies nodig?

  Disc is uw partner voor advisering en detachering op het gebied van Arbo-ondersteuning, integrale veiligheid & brandveiligheid. Alle preventie- en zorgspecialismen samen onder één dak.

  Neem contact op met Disc en wij komen naar u toe!

  Waarom een Emergency Respons Team?

  Bij een calamiteit is het belangrijk dat er adequaat gereageerd wordt op de ontstane situatie. Een verplichte risico inventarisatie & evaluatie (RI&E) vormt daarbij de leidraad. Een RI&E maakt u niet eenmalig, maar maakt u bij elke grote verandering in uw bedrijf. Als marktleider op het gebied van arbo en veiligheid kan DISC u uitstekend helpen met het maken van een RI&E. Wat wordt dan geïnventariseerd?

  • Reddingsplan: voor structuur bij het aanpakken van noodsituaties. Dit is een draaiboek waarin u kunt vinden welke activiteiten gaan plaatsvinden, wat de risicoscenario’s zijn, hoe men repressief gaat optreden en wie dat doet, et cetera.
  • Mensen: maar al te vaak worden dappere ‘redders’ zelf vaak slachtoffer. Een goed opgeleid, getraind en stressbestendig Emergency Respons Team is essentieel.
  • Materialen: de aanwezigheid van de juiste materialen is van levensbelang. Denk hierbij niet alleen aan persoonlijke beschermingsmiddelen, maar ook hijs- en hefmiddelen, communicatiemiddelen, EHBO materialen, et cetera.
  Bellende man met silo

  Emergency Respons Team van DISC inzetten

  Om bovenstaande zaken te organiseren, kunt u binnen uw eigen organisatie maatregelen nemen om dit te borgen. Veel bedrijven doen dit in samenwerking met bijvoorbeeld de bedrijfsbrandweer, brandwacht of met de BHV’ers in de organisatie. Dit past helaas niet altijd goed in het ‘planningsplaatje’: het is te arbeidsintensief of te kostbaar! DISC kan u hierin ontzorgen met het inzetten van een professioneel rescue team.

  Neem hiervoor gerust contact met ons op voor een afspraak. Hierbij inventariseren wij uw probleem. In zowel theorie als op de locatie brengen we u een degelijk en vrijblijvend advies uit. Aan deze inventarisatie zijn geen kosten verbonden.

  Meer weten over een Emergency Respons Team huren?

  Wilt u meer weten en een gratis advies over het inschakelen van een Emergency Respons Team van DISC? Of wilt u direct een Emergency Respons Team huren? Neem dan contact met ons op en wij maken een geheel vrijblijvende offerte voor u. U bereikt ons via 078 – 622 05 00 en mail@disc.eu. Natuurlijk kunt u hiervoor ook het contactformulier op de website gebruiken.

   Neem vrijblijvend contact met ons op