HVK ondersteuning voor het ontzorgen van uw management

Als management van een organisatie krijgt u op bestuurlijk niveau doorgaans te maken met complexe vraagstukken. Deze Arbo-gerelateerde vragen kunnen veel tijd in beslag nemen. Tijd die u eigenlijk beter kunt benutten. Indien u daar eveneens zo over denkt, kunt u een hogere veiligheidsdeskundige, of korter gezegd een HVK van Dutch Industrial Safety Consultants inschakelen. Op deze manier zorgt u voor een structurele ontzorging van uw organisatie op bestuurlijk niveau.

Waarom een hogere veiligheidsdeskundige?

Een HVK beschikt steevast over alle benodigde theoretische kennis en de noodzakelijke praktijkervaring om van meerwaarde voor uw organisatie te kunnen zijn. Voor de taken die worden uitgevoerd, wordt er uiteraard een beroep gedaan op de inhoud van artikel 19 van de Arbo-wet. Onze HVK is bedrijfsbreed inzetbaar. Hierdoor kan een uitstekend resultaat worden verwezenlijkt.

HVK

We zetten graag even enkele taken van onze hogere veiligheidsdeskundige voor u op een rijtje:

  • Uitvoeren van risico-inventarisaties
  • Bewaking van de wettelijke kaders inclusief de mogelijke aansprakelijkheden
  • Het ontwikkelen van veiligheidskaders
  • Het opstellen van veiligheidsprocedures, maar ook jaarverslagen en projectveiligheidsplannen
  • Het aansturen van ressorterende coördinatoren
  • Het uitvoeren van systematisch incidentenonderzoek

Doorgedreven ondersteuning, ook op locatie

In eerste instantie richt een HVK zich op de taken die hij of zij op het hoofdkantoor uitvoert. Een hogere veiligheidsdeskundige stopt daar echter niet en trekt zijn of haar werkzaamheden door tot vesting- en projectniveau. Op deze manier kunnen onze medewerkers probleemloos worden ingezet om de projectveiligheid in al haar facetten te coördineren. Een belangrijk onderdeel van het dienstenpakket van deze medewerkers is het verrichten va periodieke rapportage op het gebied van veiligheid, gezondheid en welzijn. Ook het analyseren van actuele trends kan een onderdeel van de werkzaamheden van een HVK zijn.

Vrijblijvend een offerte aanvragen?

Heeft u naar aanleiding van bovenstaande informatie vastgesteld dat een beroep doen op een HVK van Dutch Industrial Safety Consultants ook voor uw organisatie een meerwaarde kan zijn? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie of bezorg ons de nodige informatie over de doelstellingen die u wenst te bereiken met een HVK en wij maken een geheel vrijblijvende offerte voor u.