• Arbeidsveiligheidsconsultant

  De Arbeidsveiligheidsconsultant… voor specialistische vraagstukken!

  Een consult betekent advies geven op een specialistisch vlak of als bijdrage aan de oplossing voor een gericht probleem. Een consultant is dan ook een professional welke gerichte kennis en ervaring heeft binnen een bepaald vakgebied. In de context van Arbeidsveiligheid zijn dit veelal instrumentele specialisaties. Binnen Disc spreken we van een consultancyopdracht als er sprake is van een:

  • Gerichte en gekaderde opdracht.
  • Veelal met een korte of gefragmenteerde doorlooptijd.
  • Afgesloten met een tastbaar product, zoals een rapport of plan.

  Waarom een Arbeidsveiligheidsconsultant bij Disc inhuren?

  In haar meer dan 25 jarig bestaan heeft Disc aan de wieg gestaan van een groot aantal Veiligheidsinstrumenten welke nu in vele branches gewoongoed zijn. Denk hierbij aan het VCA wat in de jaren ’90 is ontstaan uit de voorlopers GSA en LSA. Maar ook aan de Safety Culture Ladder (Veiligheidsladder) welke is voortgekomen uit de door Shell E&P ontwikkelde Heards & Minds systematiek. Kortom Disc kent een lange geschiedenis in het landschap van Arbeidsveiligheid.

  Deze kennis brengen wij over op onze Arbeidsveiligheidsconsultants. Dit samen met scholing en bijscholing, om je te verzekeren van de laatste stand van de techniek.  Met de expertise van een Arbeidsveiligheidsconsultant van Disc zorg je voor een structurele en kundige aanpak van jouw veiligheidsvraagstukken.

  Heeft u vragen of advies nodig?

  Disc is uw partner voor advisering en detachering op het gebied van Arbo-ondersteuning, integrale veiligheid & brandveiligheid. Alle preventie- en zorgspecialismen samen onder één dak.

  Neem contact op met Disc en wij komen naar u toe!

  Taken van een Arbeidsveiligheidsconsultant

  Een Arbeidsveiligheidsconsultant moet de vraag van een klant vertalen in een concrete onderzoeksvraag en die vervolgens beantwoorden en presenteren. De klant is vrij om de adviezen uit te voeren want hij blijft verantwoordelijk voor het thema. Als de Arbeidsveiligheidsconsultant wel verantwoordelijkheid moet dragen dan spreken we over Arbo interim-management. Binnen het speelveld van Arbeidsveiligheid hebben onze specialisten ruime ervaring met consultancyopdrachten zoals:

  • Uitvoeren van algemene- en verdiepte Risico Inventarisaties en Evaluaties (RI&E).
  • Plannen en deelplannen met betrekking tot risicobeheersing (PvA).
  • Safety Culture Ladder (Veiligheidsladder)
  • Inspecties en audits.
  • Ongeval en incidentenonderzoek.
  • HAZOP studies
  • ATEX studies.

  Een Arbeidsveiligheidsconsultant inhuren voor jouw organisatie?

  Indien je van onze services gebruikt wilt maken zullen wij een medewerker selecteren die het beste past binnen jouw organisatie/project. Dit doen wij op basis van door jou verstrekte gegevens zoals benodigde ervaring, (project)locatie, inzetduur, fulltime of parttime inzet, etc. Na een voorselectie ontvang je van ons een resumé en een vrijblijvende offerte. Indien gewenst is een interview met onze medewerker mogelijk. Na ontvangst van de schriftelijke opdrachtbevestiging zullen wij hem/haar instrueren op basis van jouw verwachtingen en zullen de werkzaamheden, in overleg, starten.

  Je bereikt ons via 078 – 622 05 00 en mail@disc.eu. Natuurlijk kun je hiervoor ook het contactformulier op de website gebruiken.

   Neem vrijblijvend contact met ons op