• Hogere Veiligheidskundige

  De Hogere Veiligheidskundige… voor compliant Arbobeleid!

  Als topmanagement krijg je op bestuurlijk niveau doorgaans te maken met complexe vraagstukken op het gebied van Arbeidsomstandigheden en preventiebeleid. Deze Arbovraagstukken kunnen veel tijd in beslag nemen, maar vragen ook om gerichte expertise. Wil je jouw tijd anders besteden en tegelijk actuele kennis binnen halen? Dan kun je een Hogere Veiligheidsdeskundige (HVK) van Dutch Industrial Safety Consultants inhuren. Met de expertise van een Hoge Veiligheidskundige zorg je voor het structureel ontzorgen van jouw organisatie op bestuurlijk strategisch niveau.

  Waarom een Hogere Veiligheidskundige bij Disc inhuren?

  Onze medewerkers beschikken over de benodigde theoretische kennis en praktijkervaring om de veiligheid, gezondheid, welzijn en hygiëne van het arbeidsmilieu te bevorderen zoals omschreven in artikel 19 van de Arbowet. Dit kan bedrijfsbreed plaatsvinden. Op vestiging-, hoofdkantoor- en op projectniveau zijn onze medewerkers de aangewezen personen om projectveiligheid in al haar facetten op te zetten en te coördineren. Kortom het zijn professionals die een solide Arbobeleid kunnen ontwerpen, in lijn met de vigerende wetgeving, maar gebaseerd op jouw operationele bedrijfsvoering. Tevens beschikken ze over de intermenselijke capaciteiten om met alle afdelingen en menstypes constructief samen te werken.

  Heeft u vragen of advies nodig?

  Disc is uw partner voor advisering en detachering op het gebied van Arbo-ondersteuning, integrale veiligheid & brandveiligheid. Alle preventie- en zorgspecialismen samen onder één dak.

  Neem contact op met Disc en wij komen naar u toe!

  Taken van een Hoger Veiligheidskundige

  We zetten hieronder graag enkele taken van onze Hogere Veiligheidskundige voor je op een rijtje:

  • Uitvoeren van- en advisering aangaande ontwerpstudies (HAZOP, safety cases, ed.).
  • Uitvoeren van algemene risico-inventarisaties (kwalitatief en kwantitatief).
  • Uitvoeren van gerichte onderzoeken, studies en risico-inventarisaties (ongevallen, ATEX, machineveiligheid).
  • Ontwikkelen van veiligheidskaders en normen en het hierop gerichte veiligheidsbeleid.
  • Bewaking van de wettelijke kaders, en de hieruit voortvloeiende aansprakelijkheden.
  • Opzetten van management systemen, alsmede advies over de implementatie en borging van deze aanpak.
  • Cultuur en gedragsonderzoek, alsmede beleidsadvies aangaande verandermanagement (veiligheidsladder).
  • Ontwikkelen en opstellen en van veiligheidsprocedures, V&G-plannen, jaarplannen, jaarverslagen, evenals het evalueren, modificeren en implementeren ervan.
  • Aansturing van de onder hem/haar ressorterende coördinatoren/adviseurs.
  • Periodieke rapportage op het gebied van veiligheid, gezondheid en welzijn.
  • Uitvoeren/coördineren van systematisch incidentenonderzoek en Interpretatie van trendanalyses en advisering hieromtrent.
  • Onderhouden van contacten met opdrachtgever, overheidsdiensten en toezichthouders.

  Een Hogere Veiligheidskundige inhuren voor jouw organisatie?

  Indien je van onze services gebruikt wilt maken zullen wij een medewerker selecteren die het beste past binnen jouw organisatie/project. Dit doen wij op basis van door jou verstrekte gegevens zoals benodigde ervaring, (project)locatie, inzetduur, fulltime of parttime inzet, etc. Na een voorselectie ontvang je van ons een resumé en een vrijblijvende offerte. Indien gewenst is een interview met onze medewerker mogelijk. Na ontvangst van de schriftelijke opdrachtbevestiging zullen wij hem/haar instrueren op basis van jouw verwachtingen en zullen de werkzaamheden, in overleg, starten.

  Je bereikt ons via 078 – 622 05 00 en mail@disc.eu. Natuurlijk kun je hiervoor ook het contactformulier op de website gebruiken.

   Neem vrijblijvend contact met ons op