• Operationeel Veiligheidskundige

  De Operationeel Veiligheidskundige… voor gewenst gedrag!

  Iedere organisatie herkent het fenomeen “op papier versus in de praktijk”. Bedrijven hebben over het algemeen hun bedrijfsbeleid best op orde. Meestal is dit ook het geval op het gebied van Arbeidsveiligheid. Dit Arbobeleid is veelal vormgegeven door middel van regelgeving, processen, procedures en instrumenten, dit alles keurig samengebracht in een Arbo- of KAM-managementsysteem. Echter gebeuren er toch nog incidenten en ongevallen? Menselijke acceptatie en hiernaar handelen is vaak de basisoorzaak, kortom het niet accepteren of volgen van het bepaalde beleid en de systematiek. Beleid heeft dus geen effect als men zich niet conform dit beleid gedraagt. Hier kan een Operationeel Veiligheidskundige (OVK) een oplossing bieden.

  Waarom een Operationeel Veiligheidskundige bij Disc inhuren?

  Onze medewerkers beschikken over de benodigde theoretische kennis, maar met name over operationele vaardigheden en intermenselijke capaciteiten om de veiligheid en gezondheid te bevorderen. De Operationeel Veiligheidskundige is verantwoordelijk voor het actief observeren, overtuigen en coachen van mensen plus het inspecteren  materialen op de werkvloer. De Operationeel Veiligheidskundige draagt zorg voor de algemene veiligheid van jouw medewerkers tijdens het uitvoeren van hun werkzaamheden. De Operationeel Veiligheidskundige kan tevens het verlengstuk van de Middelbaar Veiligheidskundige (MVK) zijn. Dit alles onder professionele begeleiding en kennisgarantie van Disc als backoffice.

  Heeft u vragen of advies nodig?

  Disc is uw partner voor advisering en detachering op het gebied van Arbo-ondersteuning, integrale veiligheid & brandveiligheid. Alle preventie- en zorgspecialismen samen onder één dak.

  Neem contact op met Disc en wij komen naar u toe!

  Taken van een Operationeel Veiligheidskundige

  We zetten hieronder graag enkele taken van onze Operationeel Veiligheidskundige voor je op een rijtje:

  • Risico inschatting en bepaling via risico-inventarisaties & evaluaties, maar ook via instrumenten zoals TRA’s en LMRA’s.
  • Implementeren, functioneren en controleren van alle werkvergunningaspecten.
  • Controleren en reageren op het gebied van brandgevaar, gezondheid- en milieurisico’s.
  • Werkplekveiligheid gerelateerd toezicht en coaching, bijv. werken op hoogte, besloten ruimte, lassen/branden, etc.
  • V&G toezicht en controle m.b.t. arbeidsmiddelen, bijv. hijsmiddelen, steigers, drukvaten, gereedschap, machines, etc.
  • Organiseren en uitvoeren van veiligheidsrondgangen, observaties en analyses.
  • Controleren van bedrijfshulpverleningsmiddelen, noodvoorzieningen en vluchtroutes.
  • Stimuleren en controleren van het persoonlijke beschermingsmiddelen beleid.
  • Advies en voorlichting in de vorm van “onsite safety talks”.
  • Arbo-coördinatie m.b.t. werkzaamheden en gelijktijdig werkzame partijen.
  • Transport en verkeersaspecten m.b.t. personeelsrisico’s.
  • Verslaglegging aangaande dagelijkse veiligheid, gezondheid en welzijn aspecten en problemen.

  Een Operationeel Veiligheidskundige inhuren voor jouw organisatie?

  Indien je van onze services gebruikt wilt maken zullen wij een medewerker selecteren die het beste past binnen jouw organisatie/project. Dit doen wij op basis van door jou verstrekte gegevens zoals benodigde ervaring, (project)locatie, inzetduur, fulltime of parttime inzet, etc. Na een voorselectie ontvang je van ons een resumé en een vrijblijvende offerte. Indien gewenst is een interview met onze medewerker mogelijk. Na ontvangst van de schriftelijke opdrachtbevestiging zullen wij hem/haar instrueren op basis van jouw verwachtingen en zullen de werkzaamheden, in overleg, starten.

  Je bereikt ons via 078 – 622 05 00 en mail@disc.eu. Natuurlijk kun je hiervoor ook het contactformulier op de website gebruiken.

   Neem vrijblijvend contact met ons op