• Veiligheidswacht

  De Veiligheidswacht… voor bewaken van veiligheid

  Als werkgever ben je verplicht om de gezondheid en veiligheid van jouw medewerkers op de werkplek te beschermen, zoals omschreven staat in de Arbeidsomstandighedenwet. Wanneer werknemers een besloten ruimte betreden gelden er gerichte verplichtingen. Dit is namelijk een ruimte die niet primair is ontworpen voor menselijk verblijf en dus veelal een “vijandige” omgeving is om in te werken. Een veiligheidswacht of mangatwacht (ook wel luikenwacht of buitenwacht genoemd) bewaakt de veiligheid van jouw medewerkers tijdens hun werkzaamheden in zo’n besloten ruimten.

  Waarom een Veiligheidswacht bij Disc inhuren?

  Een besloten ruimte kenmerkt zich onder andere door de volgende aspecten:

  • Moeilijk betreedbaar/ niet vrijelijk toegankelijk (dus ook moeilijker te evacueren).
  • Mogelijk gevaar voor verstikking, bedwelming, vergiftiging en elektrocutie.
  • Beperkte ventilatie en verlichting.

  Onze Veiligheidswachten zijn gespecialiseerd in het waarborgen van de veiligheid van jouw werknemers tijdens werken in deze kritieke omgevingen en/of situaties.  Ze zijn erop getraind om zelfs in de moeilijkste omstandigheden hun kennis toe te passen en zien er nauw op toe dat de nodige preventieve maatregelen getroffen worden. Maar ook wanneer het mis dreigt te gaan komt de veiligheidswacht in actie. Men is in het bezit van alle benodigde opleidingen, theoretische kennis en praktijkervaring. Inclusief een doortastende instelling, een ruime dosis verantwoordelijkheidsgevoel en stressbestendigheid. Dus voor een veiligheidswacht inhuren ben je bij Dutch Industrial Safety Consultants aan het goede adres.

  Heeft u vragen of advies nodig?

  Disc is uw partner voor advisering en detachering op het gebied van Arbo-ondersteuning, integrale veiligheid & brandveiligheid. Alle preventie- en zorgspecialismen samen onder één dak.

  Neem contact op met Disc en wij komen naar u toe!

  Taken van de Veiligheidswacht

  We zetten hieronder graag  enkele taken van onze Operationeel Veiligheidskundige voor je op een rijtje:

  • Controle van de beheersmaatregelen welke zijn vastgesteld via het V&G plan, de RI&E en/of de werkvergunning.
  • Aanbrengen van de juiste bebording en signaleringen nabij de ingangen van de te betreden besloten ruimte .
  • Controle van de atmosferische omstandigheden in de besloten ruimte (incl. verlichtingsstatus).
  • Toegangscontrole en registratie van al het in- en uitgaande verkeer.
  • Afspraken maken over de manier van communiceren met de medewerkers in de besloten ruimte. Bijvoorbeeld visueel, klopsignalen, treksignalen (aan een reddingslijn), portofoon of andere (explosievrije) communicatiemiddelen.
  • Contact houden met de medewerkers in de ruimte, de job verantwoordelijke en eventueel de interne hulpdiensten.
  • Bij gevaar onmiddellijk optreden conform het V&G plan, de RI&E, TRA of andere scenario afspraken.
  • Bewaken van de (vooraf bepaalde) maximaal veilige verblijfsduur in de ruimte.
  • Toezicht en visuele inspectie van kabels, leidingen en andere zaken welke in de ruimte zijn meegenomen/ ingevoerd.
  • Vrijhouden van vluchtroutes en algemeen veiligheidstoezicht, inclusief rapportages hierover.

  Een Veiligheidswacht is ook actief op het gebied van brandpreventie, brandveiligheid en arbeidsveiligheid. Kortom de veiligheidswacht zorgt ervoor dat elke risicovolle taak veilig en met volledig vertrouwen kan worden uitgevoerd.

  Een Veiligheidswacht huren voor jouw organisatie?

  Indien je van onze services gebruikt wilt maken zullen wij een medewerker selecteren die het beste past binnen jouw organisatie/project. Dit doen wij op basis van door jou verstrekte gegevens zoals benodigde ervaring, (project)locatie, inzetduur, fulltime of parttime inzet, etc. Na een voorselectie ontvang je van ons een resumé en een vrijblijvende offerte. Indien gewenst is een interview met onze medewerker mogelijk. Na ontvangst van de schriftelijke opdrachtbevestiging zullen wij hem/haar instrueren op basis van jouw verwachtingen en zullen de werkzaamheden, in overleg, starten.

  Je bereikt ons via 078 – 622 05 00 en mail@disc.eu. Natuurlijk kun je hiervoor ook het contactformulier op de website gebruiken.

   Neem vrijblijvend contact met ons op