• Brandveiligheidsconsultant

  De Brandveiligheidsconsultant… voor specialistische vraagstukken!

  Een consult betekent advies geven op een specialistisch vlak of als bijdrage aan de oplossing voor een gericht probleem. Een consultant is dan ook een professional welke gerichte kennis en ervaring heeft binnen een bepaald vakgebied. In de context van Brandveiligheid zijn dit veelal instrumentele specialisaties. Binnen Disc spreken we van een consultancyopdracht als er sprake is van een:

  • Gerichte en gekaderde opdracht.
  • Veelal met een korte of gefragmenteerde doorlooptijd.
  • Afgesloten met een tastbaar product, zoals een rapport of plan.

  Waarom een Brandveiligheidsconsultant bij Disc inhuren?

  In ons meer dan 25 jarig bestaan hebben we vele toonaangevende opdrachten mogen uitvoeren op het gebied van Brandveiligheid. Zowel preventief als repressief zijn wij actief in bijna alle branches. Disc heeft bijvoorbeeld jarenlang de bedrijfsbrandweerzorg voor ProRail mogen invullen op zowel het rangeeremplacement IJsselmonde als Kijfhoek. Periodieke blustesten in vervoerstunnels, brandweerondersteuning tijdens voorbereiding & uitvoering van “onderhoudsstops” op olieraffinaderijen, brandveiligheid inventarisaties in studentenhuizen… ze behoren allemaal tot het Curriculum Vitae van Disc.

  Deze kennis brengen wij over op onze Brandveiligheidsconsultants. Dit samen met scholing en bijscholing, om je te verzekeren van de laatste stand van de techniek. Met de expertise van een Brandveiligheidsconsultant van Disc zorg je voor een structurele en kundige aanpak van jouw brandveiligheidsvraagstukken.

  Heeft u vragen of advies nodig?

  Disc is uw partner voor advisering en detachering op het gebied van Arbo-ondersteuning, integrale veiligheid & brandveiligheid. Alle preventie- en zorgspecialismen samen onder één dak.

  Neem contact op met Disc en wij komen naar u toe!

  Taken van een Brandveiligheidsconsultant

  Een Brandveiligheidsconsultant moet de vraag van een klant vertalen in een concrete onderzoeksvraag en die vervolgens beantwoorden en presenteren. De klant is vrij om de adviezen uit te voeren want hij blijft verantwoordelijk voor het thema. Als de Brandveiligheidsconsultant wel verantwoordelijkheid moet dragen dan spreken we over interim-management. Binnen het speelveld van Brandveiligheid hebben onze specialisten ruime ervaring met consultancyopdrachten zoals:

  • Uitvoeren van gerichte Brand- en explosierisico Inventarisaties en Evaluaties (BRI&E).
  • Plannen en deelplannen met betrekking tot brandrisicobeheersing (preventie).
  • Scenariobepalingen en interventieplannen.
  • Brandveiligheid inspecties en documentreview/ audits.
  • Incidentenonderzoek en voorlichting
  • Bedrijfshulpverleningsplannen en tekeningen.

  Een Brandveiligheidsconsultant inhuren voor jouw organisatie?

  Indien je van onze services gebruikt wilt maken zullen wij een medewerker selecteren die het beste past binnen jouw organisatie/project. Dit doen wij op basis van door jou verstrekte gegevens zoals benodigde ervaring, (project)locatie, inzetduur, fulltime of parttime inzet, etc. Na een voorselectie ontvang je van ons een resumé en een vrijblijvende offerte. Indien gewenst is een interview met onze medewerker mogelijk. Na ontvangst van de schriftelijke opdrachtbevestiging zullen wij hem/haar instrueren op basis van jouw verwachtingen en zullen de werkzaamheden, in overleg, starten.

  Je bereikt ons via 078 – 622 05 00 en mail@disc.eu. Natuurlijk kun je  hiervoor ook het contactformulier op de website gebruiken.

   Neem vrijblijvend contact met ons op