• Industriële brandwacht

  De Industriële brandwacht…voor het voorkomen brandschade

  Als ondernemer, bedrijfseigenaar of manager is het belangrijk dat je de veiligheid, maar ook de continuïteit van jouw bedrijf en jouw medewerkers waarborgt. Brandrisico’s zijn een ernstige bedreiging van deze twee zwaarwegende bedrijfsbelangen. Natuurlijk is materiële gevolgschade af te dekken met verzekeringen, maar menselijk leed is dit zeker niet. Daarom herinner je je vast de slogan nog wel: “Voorkomen is beter dan blussen”. Dat is nu precies wat onze Industriële brandwachten doen (preventieve inzet). 

  Brandweerkorpsen zijn hier niet voor verantwoordelijk. Hierdoor is in de private sector de Industriële brandwachtfunctie ontstaan, gespecialiseerd in preventie binnen de procesindustrie. Bij de industriële brandwacht focust men op vakervaring specifieke gericht op deze industriële sector, inclusief de kennis de veiligheidscultuur van de bedrijven binnen deze sector.

  Waarom een Industriële brandwacht bij Disc inhuren?

  De maatschappelijke, menselijke en economische redenen hebben we hierboven al voor je uiteengezet. Echter zijn er ook nog (directe en indirecte) wettelijke reden om een brandpreventiebeleid te voeren. Deze zijn vastgelegd in diverse besluiten (Arbobesluit, bouwbesluit, etc.) maar ook veelal in gebruikers- en milieuvergunningen. Kortom inzetten van Industriële brandwachten is een verstandige zet.

  De Industriële brandwachten van Disc zijn goed opgeleid en hebben praktijkervaring gericht op industriële brandpreventie en veiligheidstoezicht. Hierbij moet je denken aan brandpreventief toezicht voor-, tijdens- en na werkzaamheden, algemene veiligheidstoezicht, uitvoeren van gasmetingen, controleren materiaal en BHV aspecten. En….natuurlijk is men ook ervaren in het hanteren van kleine blusmiddelen en zal men dus beginnende branden kunnen beheersen. Daarnaast zijn er door Disc voor de alle brandweerfuncties drie kerncompetenties vastgesteld welke voor iedere brandweerfunctionaris noodzakelijk zijn om succesvol te kunnen functioneren: Accuraatheid, Stressbestendigheid en Samenwerken.

  Heeft u vragen of advies nodig?

  Disc is uw partner voor advisering en detachering op het gebied van Arbo-ondersteuning, integrale veiligheid & brandveiligheid. Alle preventie- en zorgspecialismen samen onder één dak.

  Neem contact op met Disc en wij komen naar u toe!

  Taken van de Industriële brandwacht

  We zetten hieronder graag enkele taken van onze Industriële brandwachten voor je op een rijtje:

  • Toezicht op- en naleving van het werkvergunningsvoorwaarden.
  • Uitvoeren van gas- en zuurstofmetingen en rapportage hiervan.
  • Inspectie van blusmaterialen en noodvoorzieningen.
  • Afdekken van roosters, putten, slangen en kabels tegen vonken en hete materialen.
  • Advies en toezicht bij brandgevaarlijk werk.
  • Vrijhouden van vluchtroutes en verwijderen van brandgevaarlijk materiaal.
  • Hanteren van kleine blusmiddelen.
  • Coördinatie en assistentie bij ontruimingsoefeningen of gas/brandalarm.
  • Afschakelen elektrische apparatuur, sluiten van gasflessen, etc. bij noodsituaties.
  • Levensreddende handelingen bij brand of andere noodsituaties.
  • Brand en sluitrondes lopen.

  Een Industriële brandwacht inhuren voor jouw organisatie?

  Indien je van onze services gebruikt wilt maken zullen wij een medewerker selecteren die het beste past binnen jouw organisatie/project. Dit doen wij op basis van door jou verstrekte gegevens zoals benodigde ervaring, (project)locatie, inzetduur, fulltime of parttime inzet, etc. Na een voorselectie ontvang je van ons een resumé en een vrijblijvende offerte. Indien gewenst is een interview met onze medewerker mogelijk. Na ontvangst van de schriftelijke opdrachtbevestiging zullen wij hem/haar instrueren op basis van jouw verwachtingen en zullen de werkzaamheden, in overleg, starten.

  Je bereikt ons via 078 – 622 05 00 en mail@disc.eu. Natuurlijk kun je hiervoor ook het contactformulier op de website gebruiken.

   Neem vrijblijvend contact met ons op