• Mangatwacht

  Mangatwacht: extra aandacht voor de veiligheid van uw medewerkers

  Als werkgever bent u verplicht om de gezondheid en veiligheid van uw medewerkers op de werkplek te beschermen. Dat staat omschreven in de Arbeidsomstandighedenwet. Zo dient de veiligheid van uw werknemers geregeld te zijn wanneer ze een besloten ruimte betreden.

  Een mangatwacht, of veiligheidswacht, bewaakt de veiligheid van uw medewerkers bij het werken in besloten ruimten. De mangatwachten van Dutch Industrial Safety Consultants (DISC) zijn gespecialiseerd in het waarborgen van de veiligheid van uw werknemers op uw bedrijfslocatie.

  Dus, voor een mangatwacht bent u bij DISC aan het juiste adres. We vertellen u er hieronder meer over.

  Team met opzichters

  Heeft u vragen of advies nodig?

  Disc is uw partner voor advisering en detachering op het gebied van Arbo-ondersteuning, integrale veiligheid & brandveiligheid. Alle preventie- en zorgspecialismen samen onder één dak.

  Neem contact op met Disc en wij komen naar u toe!

  Taken van de mangatwacht

  De mangatwacht bewaakt de veiligheid van uw medewerkers bij het werken in besloten ruimten. Dat kunnen bijvoorbeeld zijn: gemalen, opslagtanks, kelders, reservoirs, leidingen, (lift-)schachten/kokers en silo’s. Het werk moet zodanig georganiseerd zijn dat schadelijke effecten worden voorkomen en dat risicobestrijding plaatsvindt bij de bron.

  Is dat niet mogelijk? Dan is bijvoorbeeld persoonlijke beschermende uitrusting nodig. De mangatwacht houdt hier toezicht op. DISC kan u, ongeacht de branche, helpen met het detacheren van een mangatwacht bij u op de werkvloer. Wat doet de mangatwacht?

  • Toezicht houden in besloten ruimtes
  • Bewaken van de veiligheid van personen die de besloten ruimte betreden op basis van de afgegeven geldende werkvergunning
  • Registratie van in- en uitgaande personen
  • Controle op gebruik/certificering van juiste persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM)
  • Alarmering
  Overleggende personen

  Bewaken brandveiligheid

  Een mangatwacht houdt zich ook bezig met brandpreventie, brandveiligheid en arbeidsveiligheid. Dat doet hij door het minimaliseren van brandgevaar en het volgens voorschriften handelen in noodsituaties. De mangatwacht zorgt dat uw mensen risicovolle taken veilig en vertrouwd kunnen uitvoeren. Onze veiligheidsprofessionals zijn erop getraind dat zij zelfs in de moeilijkste omstandigheden hun kennis toepassen. Zij zien erop toe dat alle noodzakelijk preventieve maatregelen getroffen worden. Niet alleen bij het houden van toezicht, maar ook wanneer een calamiteit zich aandient, komt de mangatwacht in actie.

  Mangatwacht huren voor uw organisatie?

  Steeds meer organisaties kiezen voor om een mangatwacht huren bij de veilighiedsexperts van DISC. Wilt u ook een ervaren mangatwacht inschakelen? Wij horen het graag van u. Hierbij houden we uiteraard rekening met de volgende factoren:

  • De locatie waar het project plaatsvindt
  • De inzetduur van onze medewerker
  • Of het een fulltime of parttime betrekking betreft

  Op basis van de voorselectie die wij doen, ontvangt u van ons een overzicht van de mogelijkheden, waarna wij uw schriftelijke bevestiging tegemoet zien.

  Direct contact met DISC

  Kunnen wij uw organisatie helpen met het detacheren van een mangatwacht? Neem dan contact met ons op en wij maken een geheel vrijblijvende offerte voor u. U bereikt ons via 078 – 622 05 00 en mail@disc.eu. Natuurlijk kunt u hiervoor ook het contactformulier op de website gebruiken.

   Neem vrijblijvend contact met ons op