• Risico-inventarisatie

  Risico-inventarisatie voor een veilige en gezonde organisatie

  Als werkgever moet een arbobeleid voeren. De basis van dit beleid wordt gevormd door de risico-inventarisatie. De risico-inventarisatie bestaat uit een lijst met mogelijke risico’s die zich in uw organisatie kunnen voordoen. U weet namelijk pas welke preventieve maatregelen u kunt nemen als u weet welke risico’s er zijn om het werk veiliger en gezonder te maken voor uw medewerkers.

  Het maken van een risico-inventarisatie is de taak van een preventiemedewerker. Heeft u (tijdelijk) geen preventiemedewerkers in dienst? Of is uw Arbo-team onderbezet? Wat de reden ook is; heeft u behoefte aan een risico-inventarisatie door een ervaren preventiemedewerker? Neem dan contact op met Dutch Industrial Safety Consultants (DISC). Wij detacheren graag een veiligheidsexpert bij u op locatie, zodat ook u volledig aan uw zorgplicht voldoet volgens de regels van de Arbowet. Onderstaand leest u meer over de risico-inventarisatie door DISC.

  Bellende man met silo

  Heeft u vragen of advies nodig?

  Disc is uw partner voor advisering en detachering op het gebied van Arbo-ondersteuning, integrale veiligheid & brandveiligheid. Alle preventie- en zorgspecialismen samen onder één dak.

  Neem contact op met Disc en wij komen naar u toe!

  Risico-inventarisatie: een continue proces

  Een risico-inventarisatie maakt u niet voor één keer. Bedrijven, en daarmee ook de risico’s in bedrijven, veranderen voortdurend: nieuwe machines, een nieuwe manier van werken, een nieuwe locatie. Bij grote aanpassingen in uw bedrijf moet elke keer gekeken worden naar wat de mogelijke nieuwe risico’s zijn. Dat betekent dat u ook elke keer een risico-inventarisatie met maken. Maar ook als er geen grote veranderingen zijn, is het belangrijk regelmatig de risico’s in uw organisatie te inventariseren en te beoordelen. Veilig en gezond werken is dus een continu proces.

  Team met opzichters

  Van preventiemedewerker tot BHV-cursus

  Bij DISC hebben we alle preventie- en zorgspecialismen onder één dak. Dat is zeer praktisch in de uitvoering en daarmee ook financieel zeer aantrekkelijk voor u. Wij staan dan ook bekend als een ervaren en professioneel arbo-adviesbureau. Het detacheren van een preventiemedewerker en het maken van een risico-inventarisatie is geen enkel probleem voor ons. Daarnaast hebben we nog een uitgebreider aanbod aan arbo-ondersteuning. Naast een preventiemedewerker detacheren wij meerdere experts die kunnen assisteren bij het maken van een risico-inventarisatie, zoals:

  Risico-inventarisatie laten maken?

  Wilt u een risico-inventarisatie laten maken door een preventiemedewerker van DISC? Dan weet u zeker dat er niets over het hoofd gezien wordt. U profiteert hiermee namelijk van de gebundelde kracht en kennis van de marktleider op het gebied van arbo veiligheid. DISC heeft altijd alle kennis van de laatste ontwikkelingen in de wet- en regelgeving rond Arbo veiligheid paraat. Ook voor een risico-inventarisatie kunnen wij u ad hoc uit de brand helpen.

  Direct contact opnemen met DISC voor een risico-inventarisatie

  Wilt u een risico-inventarisatie laten maken door de experts van Dutch Industrial Safety Consultants? Neem dan gerust contact op met 078 – 622 05 00 en mail@disc.eu. Natuurlijk kunt u ook het contactformulier op de website gebruiken.

   Neem vrijblijvend contact met ons op