• Werken als veiligheidskundige? Bij Disc bouw je aan de toekomst!

  Disc bestaat uit een hecht team van meer dan 70 adviseurs, instructeurs en specialisten op het gebied van Arbo-ondersteuning, integrale veiligheid & brandveiligheid. Eén van hen is onze HR-manager Harry Lenders. Hij vertelt in deze blog wat zijn functie precies inhoudt en waarom Disc zo’n fijne werkgever is. 

  Harry Lenders werkt sinds 2001 bij Disc en is begonnen als personeelsplanner. Hij bezocht in die tijd veel verschillende projecten en dat wekte bij hem een grote interesse. Harry liet zich omscholen tot veiligheidskundige! Sindsdien heeft hij verschillende functies bekleed en op dit moment ligt zijn focus op HR-management.  

  Wensen en behoeften van medewerkers worden écht gehoord  

  Harry spart in zijn functie regelmatig met medewerkers, met als doel hen te motiveren en inspireren het werk zo goed mogelijk te doen. “Het contact met de mensen vind ik heel belangrijk. Hebben ze het nog naar hun zin? Past het gekozen project echt bij ze? We zoeken telkens naar de beste mensen bij elke opdracht.” Zo zal het bij Disc zelden voorkomen dat iemand die niets met de farmaceutische industrie heeft, wordt gezet op een project dat daarmee te maken heeft. 

  Ruimte voor ontwikkeling van medewerkers  

  Medewerkers hebben volgens Harry, naast de inschatting die er vanuit Disc wordt gemaakt, zelf ook inspraak in wat ze willen oppakken. Daarnaast gaat het er wat hem betreft vooral om waarin ze zich willen ontwikkelen. Zo is er al eens iemand die als bouwvakker binnenkwam, vrijwel helemaal omgeschoold tot veiligheidskundige. 

  “Bij Disc geven we medewerkers de tijd om zich in een specialisme te verdiepen en te ontwikkelen. Willen ze een extra cursus of opleiding doen? Super! Hoe meer specialisten binnen ons team, des te aantrekkelijker we ook zijn voor opdrachtgevers. Als je werkt voor een detacheringsbedrijf zoals Disc, is er vaak veel mogelijk.” 

  Disc biedt werknemers uitdagende projecten en zekerheid 

  Buiten de ontwikkelingsmogelijkheden is Disc ook op andere vlakken een aantrekkelijke werkgever. “Wij bieden werknemers niet alleen passende, maar ook interessante projecten aan. Je krijgt een mooi salaris, wordt goed verzekerd én je werkt vanuit een gecertificeerd bedrijf op het gebied van veiligheidskunde.” Vooral de uitgebreide verzekeringen en ontwikkelingsmogelijkheden zijn volgens Harry een meerwaarde voor wie bij Disc in vaste loondienst komt werken. 

  Een vaste baan bij Disc is een goede investering in de toekomst 

  Harry legt uit dat het in vaste dienst komen werken voor zzp’ers soms een moeilijke switch is. “Op zelfstandige basis kan je meer uren maken en daardoor meer verdienen.” Maar hij hoopt mensen toch aan te moedigen om bij Disc in vaste loondienst te komen werken door de voordelen daarvan nogmaals te benadrukken.

  “Kijk ook naar de lange termijn. Je krijgt in loondienst vaak ontwikkelingsmogelijkheden en goede begeleiding. Je kunt je specialiseren of juist heel allround worden, maar net wat jij voor ogen hebt. Daarnaast leven we nu in een uiterst onzekere tijd en kan een vast en stabiel inkomen misschien wel meer dan welkom zijn. Zzp’ers denken soms te weinig na over pensioen en verzekeringen, wat risico’s met zich meebrengt. Ben je bijvoorbeeld net afgestudeerd? Of toe aan een carrièreswitch? Dan is Disc met het oog op de toekomst een ideale werkgever om bij te beginnen.”  

  Wil jij werken als veiligheidskundige? Bekijk de vacatures van Disc 

  Als je het aan Harry vraagt, voelt het team van Disc als één grote, gezellige familie. “Na een tijdje krijg je echt een ‘Disc-gevoel’, en hoe dat voelt? Dat ervaar je vanzelf,” lacht hij.  

  Wil jij een vaste baan met zekerheid waarin je ruimte krijgt voor ontwikkeling? Wil je terechtkomen in een team vol specialisten, van wie je veel kunt leren? En vind je het leuk om te werken bij verschillende projecten? Dan is Disc misschien wel de ideale werkgever voor jou! Kijk snel op onze vacaturepagina en wie weet spreken we je binnenkort. 

   Neem vrijblijvend contact met ons op