• Oud en Nieuw in de wereld van veiligheid!

  Even voorstellen, mijn naam is Bernadette Boutestein. Misschien denkt u… een bekende achternaam? Dat klopt… mijn man, Michel Boutestein, is al heel lang werkzaam in de Veiligheid/Arbo branche (en al een poos bestuurder van Disc). Maar ook mijn schoonvader Cees (inmiddels gepensioneerd) en mijn zwager Sander Boutestein waren/zijn lang werkzaam als middelbaar veiligheidskundige (MVK).

  Oud

  Sinds een jaar ben ik werkzaam op het kantoor van Disc… dus in “de veiligheidswereld”. Maar om te zeggen dat dit nu een “nieuwe wereld” voor mij is … niet echt. Als partner van iemand die zijn hele carrière al werkzaam is in deze wereld krijg je er toch wel veel van mee. Onder andere m.b.t. de vele bedrijven waar (vaak al jaren) zaken meegedaan wordt, maar zeker ook de vele collega’s waar al lang mee wordt samen gewerkt. Ook de verhalen over bepaalde klussen zijn mij wel bekend, evenals welke opleidingen er gevolgd moeten worden om veiligheidskundige te worden, de competenties, etc.

  Nieuw

  Dus toen ik mijn werk op het kantoor begon, dacht ik dat dit een bekende wereld was voor mij. Daar ben ik snel van teruggekomen. Ernstig onderschat heb ik alles wat erbij komt kijken m.b.t. detachering van veiligheidsprofessionals. Van de eisen van opdrachtgevers, tot de wensen van onze eigen werknemers en/of de mensen die wij inhuren. Verbazend hoeveel werk er verzet moet worden om alles netjes bij- en voor elkaar te krijgen. Maar niet alleen de juiste man/vrouw op de juiste plek krijgen is een uitdaging, maar ook alle administratie die daar om heen hangt is echt enorm.
  Echter moet ik zeggen dat het wel geweldig is om te horen dat het gelukt is om een bepaald project binnen te halen of om de vraag van een opdrachtgever in te vullen. Zeker als je weet dat het soms zo ad-hoc is, dat een opdrachtgever vandaag belt of we uiterlijk morgen een offerte & Cv’s willen sturen, omdat de kandidaat overmorgen moet starten.

  Mening

  Voor het eerst in 20 jaar sta ik niet meer langs de zijlijn, maar bevindt mij echt in het veiligheidswereldje. Ik moet zeggen dat het mij goed bevalt want elke dag leer ik nieuwe organisatorische dingen, maar ook vakinhoudelijke zaken. Waardoor ik het hele begrip “veiligheid” beter leert begrijpen. Al met al ik voel me dus meer nieuw dan oud… in de wereld van veiligheid.

   Neem vrijblijvend contact met ons op